Ινδονησία: Γεννητούρια σε ζωολογικό κήπο για τον υπό εξαφάνιση ρινόκερο Σουμάτρας 


Με τη γέννηση του σπάνιου είδους ο πληθυσμός των ρινόκερων Σουμάτρας στο εθνικό πάρκο ανήλθε σε εννέα, μια ώθηση για το είδος

Τη γέννηση ενός σπάνιου, υπό εξαφάνιση ρινόκερου Σουμάτρας, το περασμένο Σάββατο σε εθνικό πάρκο της Ινδονησίας , ανακοίνωσε στα social media το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών.

Το νεογέννητο θηλυκό ζώο, είναι το τρίτο επιτυχημένο ζευγάρωμα μεταξύ της μητέρας του, της Ράτου, ιθαγενούς από το εθνικό πάρκο Way Kambas, και του Αντάλας, ενός αρσενικού ρινόκερου Σουμάτρας που γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2001 στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο πρώτες ζευγαρώσεις είχαν οδηγήσει στη γέννηση του Andatu, ενός αρσενικού ρινόκερου το 2012 και της Delilah, ενός θηλυκού το 2016.

Με τη γέννηση του Σαββάτου ο πληθυσμός των ρινόκερων Σουμάτρας στο εθνικό πάρκο ανήλθε σε εννέα, μια ώθηση για το είδος.

Οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι οι μικρότεροι και πιο τριχωτοί του είδους. Λιγότεροι από 80 ρινόκεροι της Σουμάτρας έχουν απομείνει στον κόσμο, με βάση μια αξιολόγηση του 2019 για το απειλούμενο είδος.

Το θηλαστικό μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 1,5 μέτρο, ζυγίζει 500 έως 960 κιλά και είναι γνωστό ότι επικοινωνεί με διάφορα μέσα, από σφυρίγματα έως και σωρούς κοπριάς.

Ο ρινόκερος της Σουμάτρας, ο μόνος ασιατικός ρινόκερος με δύο κέρατα, είναι ένα από τα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο λόγω της λαθροθηρίας για τα πολύτιμα κέρατά του και της απώλειας των ενδιαιτημάτων του στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ