Οι παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Κηφισού και την κίνηση στην Αθήνα

Σε πέντε παρεμβάσεις προχωράει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με γερανοφόρα οχήματα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού. 

Με την παράταξη γερανοφόρων οχημάτων κατά μήκος του του Κηφισού ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης με στόχο τη μείωση της κίνησης μέσω της άμεσης απομάκρυνσης οχημάτων που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται μέτρα με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των θανατηφόρων τροχαίων. Ειδικότερα, προωθούνται η αυστηροποίηση του ΚΟΚ, η εγκατάσταση καμερών, ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, η ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και η αστυνόμευση κατά μήκος του Κηφισού

Μάλιστα, με στόχο την ταχύτερη ανταπόκριση της αστυνομίας σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε κατά μήκος του Κηφισού να κινούνται στη διάρκεα της ημέρας δικυκλιστές της Τροχαίας. Οι μότοσικλετιστές θα επεμβαίνουν άμεσα έως ότου στο σημείο του ατυχήματος φθάσουν οι γερανοί και απομακρύνουν τα οχήματα.

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται στην προμήθεια μεγάλου αριθμού σταθερών καμερών για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας.

Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών που προβλέπονται για συγκεκριμενες κατηγορίες παραβάσεων.

Οικονόμου: Νέα μέτρα αποσυμφόρησης του Κηφισού

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας (02/10), στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, στο ύψος του ΚΤΕΛ το άλλο- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα.

Παράλληλα, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό.

Στόχος είναι να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν, μικρότεροι χρόνοι απόκρισης για αποσυμφόρηση και αποφυγή ταλαιπωρίας -καθώς η κίνηση στους δρόμους δεν είναι θέμα μόνο τροχαίας αστυνόμευσης, αλλά και συγκοινωνιακό- και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα καλύτερης οδηγικής συμπεριφοράς, άμεσα συνυφασμένη με την βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών, εν γένει όλων των πολιτών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις.

Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική οδός αρτηρίας στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά.

Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής.

Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων.

Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας.

Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις.

Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου.

Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό.

Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται.

Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση.

Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ