Τα πράγματα που βοηθούν μια σχέση να διατηρηθεί στο χρόνο δεν είναι «πράγματα»!

Οι μακροχρόνιες σχέσεις θέλουν δουλειά!

Μια σχέση χρειάζεται την αμοιβαία θέληση και σύμπραξη και των δυο, προκειμένου να εδραιωθεί και να στεριώσει στο χρόνο. Τον αγαπάς και σε αγαπάει, το θες και σε θέλει, αλλά αρκεί τελικά η αγάπη και το πάθος για να διατηρηθεί η σχέση σας ακλόνητη όσο περνάει ο καιρός;

Τα ζευγάρια που παραμένουν μαζί για αρκετό καιρό έχουν βρει ένα κώδικα επικοινωνίας που τους επιτρέπει να προχωράνε παρακάτω και να λύνουν τις διαφωνίες τους, χωρίς να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, δράματα και καυγάδες κινηματογραφικών διαστάσεων.

Ποια είναι τα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν τη σχέση σας να παραμείνει αναλλοίωτη στο χρόνο;

Και, τελικά, κατά πόσο αυτά τα πράγματα είναι «πράγματα»;

1. Φλερτ κι ας πέρασε ο καιρός

Στην αρχή της γνωριμίας σας φλερτάρατε μεταξύ σας σαν να μην υπήρχε αύριο. Τώρα;

Η ρουτίνα «σκοτώνει» το πάθος, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να πάτε κόντρα στον κανόνα και να ανανεώνετε όσο μπορείτε το αρχικό φλερτ. Είναι με λουλούδια; Με ερωτικά μηνύματα; Με μια απλή, αλλά τρυφερή πράξη αγάπης; Ό,τι και να ναι, κάντε το!

2. Αμφίδρομη επικοινωνία

Η επικοινωνία σε μια ερωτική σχέση είναι το Α και το Ω. Ο άλλος ή η άλλη δεν είναι ούτε υποχρεωμένος ούτε ικανός να «μαντεύει» τι μπορεί να θες ή να σκέφτεσαι τη δεδομένη στιγμή, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εκφράζεις τα συναισθήματα, τη σκέψη και τις αμφιβολίες σου, με όποιο τρόπο μπορείς.

Έτσι, αποφεύγονται παρανοήσεις και προλαμβάνονται τσακωμοί. Άκου που σου λέω!

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ