Σημάδια ότι πρέπει να τα παρατήσεις


Μερικές φορές, είναι καλό να το παίρνεις απόφαση. Ότι δεν σε γουστάρει. Ότι δεν πρόκειται. Ότι όλα τα σημάδια, το σύμπαν και το πρόσωπο που σε κάνει να λιώνεις σου κάνουν “τσουκ”. Και αν αξίζεις μόνο ένα τσουκ, τότε μάλλον έκανες εξαρχής κακή επιλογή.

Αλλά δεν θα αναλύσουμε τις κακές επιλογές σου αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γνωρίζεις ότι αξίζεις κάτι περισσότερο, και έχεις κι εμάς εδώ να σου το θυμίζουμε συνεχώς. Απλά όχι σε αυτό το κείμενο. Επειδή αυτό το κείμενο έχει σκοπό να σε κάνει να καταλάβεις ότι το γκράντε ρομάντζο που έχεις στήσει στο κεφάλι σου δεν θα γίνει ποτέ αληθινό. Ρωτάς γιατί; Διάβασε:

Βγαίνετε με παρέα και σε αγνοεί
Δεν το κάνει για ξεκάρφωμα. Πόσο μάλλον, μέσα στην παρέα θα ήταν ακόμα πιο άνετο να σε φλερτάρει όταν κανείς δεν θα ασχολούνταν μαζί σας. Θα είχε βάλει κι ένα έμπιστο άτομο να κάνει βλακείες στο βάθος, ζογκλερικά, δεν ξέρουμε, για να τραβήξει όλα τα αδιάκριτα μάτια μακριά από τις ζουζουνιές που σκόπευε να σου κάνει. Αλλά όχι. Απλά δεν ενδιαφέρεται να σου δείξει κάτι.

Διαβάζει μηνύματά σου και δεν απαντά
Το να απαντήσει με λίγες ώρες καθυστέρηση είναι εντάξει. Αγενές, στον ερωτευμένο σου εγκέφαλο ακόμη και τραγικό, αλλά κατά γενική ομολογία εντάξει. Το να σε διαβάζει και να σε αφήνει διαβασμένο όμως, εκτός από επιβεβαιωμένα αγενές, είναι και το πιο ξεκάθαρο μήνυμα που μπορείς να λάβεις.

Φλερτάρει με άλλο κόσμο μπροστά σου
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, και ο ολοένα και πιο απελπισμένος σου ψυχικός κόσμος προσπαθεί να σε πείσει ότι το κάνει για να ζηλέψεις. Που, εντάξει, ας το πάρουμε λίγο σοβαρά αυτό το επιχείρημα και ας σου το γυρίσουμε μπούμερανγκ: Θες να μπλέξεις με άτομο που έχει τόσο χαμηλή συναισθηματική ευφυία για να κάνει κάτι τέτοιο;

Σου το λέει ευθέως
Αν σου το λέει ευθέως, και σου αφήνει ένα μικρό παραθυράκι – έστω χαραμάδα – ότι κάααποια στιγμή, κάααπου στο μέλλον, ίσως να μπορεί μάλλον και γιατί όχι, τότε δεν θέλει να σε πληγώσει, είτε ελπίζει να πιάσεις το νόημα πλαγίως, είτε απλά θέλει να σ’ έχει καβάτζα. Αν σου το λέει ευθέως και μετά βάζει τελεία, τότε το πρόβλημα είναι όλο δικό σου.

Σου ζητάει συμβουλές για άλλα γκομενικά
Και κάπως έτσι γίνατε φίλοι. Που μπορεί να είναι η αρχή μιας υπέροχης πλατωνικής σχέσης, που σημαίνει ότι πρέπει να αναρωτηθείς αν θες/αντέχεις πλατωνική σχέση με αυτό το άτομο. Διαφορετικά, δεν είναι ντροπή να απομακρυνθείς ευγενικά. Όπως και να δηλώσεις ξεκάθαρα γιατί επιλέγεις να απομακρυνθείς ευγενικά. Γενικά το να παίζεις με τα χαρτιά σου ανοιχτά στον έρωτα, άσχετα από το τι λένε οι περισσότεροι, είναι η καλύτερη επιλογή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ