Σιγκαπούρη: Ένα πολύτιμο κόσμημα κι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε


Η Σιγκαπούρη είναι αναμφισβήτητα ένας παράδεισος γεμάτος πράσινο και αξιοθέατα.

Ο φωτογράφος ο Chia Joel, φωτογραφίζει με drone, αναδεικνύοντας μια απροσδόκητη πτυχή της πόλης της νοτιοανατολικής Ασίας, που στις λήψεις του μοιάζει με μακέτα ή μινιατούρα.

Για τον ίδιο, οι εικόνες αυτός είναι ο δικός του τρόπος να κάνει άλλους ανθρώπους να «ερωτευτούν την πόλη».

Ο Joel, που είναι επίσης γνωστός ως idroneman, «χτενίζει» διάφορες περιοχές μέχρι να εντοπίσει από πού θα ήταν βολικό να απογειώσει και πού να προσγειώσει το DJI Phantom 3 drone του.

Το ιδανικό σημείο συμβάλλει στην ανάδειξη μιας οπτικής γωνίας της πόλης που πολλοί δεν θα δουν ποτέ.

«Οι εναέριες περιπέτειές μου αποτελούνται από πολλές σημαντικές και απόλυτα προγραμματισμένες διαδικασίες», λέει ο ίδιος στη Daily Mail.

«Χρειάζεται πολλή προετοιμασία πριν ευοδωθούν τέτοιες φωτογραφίσεις. Τις περισσότερες φορές μετά το τέλος μιας μέρας γεμάτης πτήσεις νιώθω τόσο συνεπαρμένος από το πώς κάτι τόσο καθημερινό ή ίσως και τυχαίο μπορεί να μετατραπεί σε τέτοιο έργο τέχνης», προσθέτει.

Στις φωτογραφίες του περιλαμβάνονται από λιμάνια και όρμοι μέχρι εκκλησίες και γήπεδα βόλεϊ και οι «γραμμές» του μοιάζουν τόσο τέλειες που οι φωτογραφίες του θα μπορούσαν να είναι από κάποια μινιατούρα.

«Ελπίζω κάθε μία από τις φωτογραφίες μου με συνηθισμένα, καθημερινά ή τυχαία πράγματα, μεταμορφωμένη από την οπτική γωνία του drone σε έργο αφηρημένης τέχνης, να αφηγείται μια ιστορία που κάνει τους άλλους ανθρώπους να ερωτευτούν την πόλη. Θέλω να θυμίσω στον κόσμο πως η ομορφιά μπορεί να βρεθεί εδώ, στη Σιγκαπούρη, αν έχει κανείς ανοιχτό μυαλό και είναι πρόθυμος να δει τα πράγματα από νέα οπτική», καταλήγει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ