Σπιτικά πτι φουρ


Υλικά
Για τα μπισκότα βουτύρου
– 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο
– 250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ
– 15 γρ. νισεστέ ή κόρν φλάουρ
– 125 γρ. άχνη ζάχαρη
– 2 αυγά
– 1 βανιλλίνη

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12-14 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 20 πτι φουρ

Για τη γέμιση
– Μαρμελάδα βερίκοκο

Για την επικάλυψη
– 100 γρ. κουβερτούρα
– Τριμμένους ξηρούς καρπούς
– Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση Συνταγής

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
Αφήνουμε να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μαλακώσει.
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με την άχνη για 6-7 λεπτά, μόλις γίνουν σα κρέμα προσθέτουμε τα αυγά, το νισεστέ, το αλεύρι και τη βανιλλίνη.

2 Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με χοντρή μύτη με ακίδες και σε αντικολλητικό χαρτί δημιουργούμε μπισκότα μετρίου μεγέθους στρογγυλά ή μακρόστενα.
Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175ο C για 12-14 λεπτά και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

3 Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ζεστή.
Αλείφουμε τα μπισκότα με μαρμελάδα και ενώνουμε δύο μαζί, βούτάμε στην κουβετούρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο και τα διατηρούμε σε κουτί που κλείνει ερμητικά, εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Η ζύμη θα σας δυσκολέψει λίγο στο φορμάρισμα με το κορνέ γι΄αυτό η μύτη πρέπει να είναι χοντρή.
Αν δεν έχουμε κατάλληλο κορνέ μπορούμε να πλάσουμε μπαστουνάκια και να τα «πατήσουμε» ελαφρά με τη μύτη του πιρουνιού
– Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δεν την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για να μπορεί να δουλευτεί εύκολα
– Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, όμως μη το παρακάνετε γιατί το άρωμα βουτύρου κάνει τη διαφορά
– Μπορούμε να γεμίσουμε τα μπισκότα και άλειμμα σοκολάτας
– Η μαρμελάδα μπορεί να είναι οποιαδήποτε της επιλογή σας
– Αν θέλετε πιο υγιεινή εκδοχή μπορείτε να τα γεμίσετε με ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή άλειμμα ταχινιού με σοκολάτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ