Στα δικαστήρια ο Salt Bae: Υπάλληλος του έκανε μήνυση για τα φιλοδωρήματα

Μπελάδες για τον διάσημο Τούρκο σεφ

Μήνυση εναντίον του διάσημου Τούρκου σεφ “Salt Bae” κατέθεσε πρώην σερβιτόρος σε εστιατόριό του, κατηγορώντας τον ότι έκλεψε μέρος από τα φιλοδωρήματά του και στη συνέχεια τον απέλυσε όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

Ο Salt Bae, που έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο αλατίζει το κρέας, θα πρέπει τώρα να αντικρούσει την κατηγορία στο δικαστήριο.

Η καταγγελία βάζει στο «στόχαστρο» το εστιατόριο του Salt Bae -κατά κόσμον Nusret Gokce- στη Νέα Υόρκη, ένα από τα πολλά υποκαταστήματα της αλυσίδας εστιατορίων Nusr-Et.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο πρώην σερβιτόρος -ονόματι Mustafa Fteja- κάνει λόγο για απαράδεκτες πρακτικές του εστιατορίου και αδικίες προς το προσωπικό.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Fteja ισχυρίζεται ότι το πρώην αφεντικό του συγκέντρωνε στο τέλος της εβδομάδας τα φιλοδωρήματα των σερβιτόρων και επέβαλε «χαράτσι». Στη συνέχεια, μοίραζε ισόποσα τα χρήματα που απέμεναν, ακόμη σε άτομα που δεν το δικαιούνταν, όπως σεφ και μάνατζερ.

«Οι πελάτες πίστευαν ότι το φιλοδώρημά τους πήγαινε αποκλειστικά στον σερβιτόρο τους αλλά έκαναν λάθος» λέει ο Fteja, τονίζοντας ότι η διεύθυνση του εστιατορίου απολύει συστηματικά όσους τολμούν να διαμαρτυρηθούν.

Ο πρώην σερβιτόρος ζητά αποζημίωση για την απόλυσή του και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ