H VW επενδύει στην Τουρκία μέσω της Ford


Οι εξελίξεις «τρέχουν» γύρω από την επικυρωμένη συμφωνία VW-Ford, με την φημολογία γύρω από το ποιόν και τον μελλοντικό κοινό κύκλο εργασιών των δυο κολοσσών να δίνει και να παίρνει.

Τελευταίες πληροφορίες από το εσωτερικό του Βόλφσμπουργκ αναφέρουν πως η γερμανική εταιρία προτίθεται να μεταφέρει την γραμμή παραγωγής του Transporter από το Ανόβερο, στο Γκιολτσούκ και το Ινονού της Τουρκίας. Οι δυο αυτές περιοχές στεγάζουν τις εγκαταστάσεις 2 εκ των 5 εργοστασίων που διατηρεί η Ford στην τουρκική επικράτεια, υπό την επωνυμία Ford Otosan. Στο Γκιολτσούκ βρίσκονται τα κεντρικά της Otosan και η γραμμή συναρμολόγησης των Transit και Transit Connect, ενώ στο Ινονού κατασκευάζεται το φορτηγό Cargo και διάφοροι τύποι συστημάτων μετάδοσης για επαγγελματικά μοντέλα της Ford.

Το επόμενο Transporter θα μοιράζεται την πλατφόρμα με το Transit και η VW προτίθεται να «μετακομίσει» στην Τουρκία την διαδικασία κατασκευής του, με την ίδια να αναλαμβάνει την κατασκευή μοντέλων της Ford στο εργοστάσιό της στην Πολωνία. Βέβαια για να συμβεί αυτό δεν αρκεί μόνο η σύναψη της ανωτέρω συμφωνίας, αλλά και η κάμψη των αντιστάσεων από τα σωματεία εργαζομένων στο εργοστάσιο του Ανόβερου. Οι υπεύθυνοι της «ΦαουΒε» έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους επικεφαλής των συνδικάτων, καθησυχάζοντας τους πως δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, αλλά ένας απλός καταμερισμός καθηκόντων.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα η επιβατική έκδοση Τ6 θα συνεχίσει να παράγεται στο Ανόβερο, με το επαγγελματικό Transporter να είναι αυτό που θα «μεταναστεύσει» για την γείτονα χώρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ