Ανάκτορο των Βερσαλλιών: Ξενάγηση σε ένα από τα πιο πολυτελή ανάκτορα στον κόσμο!

To Εθνικό Μουσείο της Γαλλίας, στην περιοχή των Βερσαλλιών, περίπου 35 λεπτά από το κέντρο του Παρισιού, ξεκίνησε να χτίζεται μετά από εντολή του Λουδοβίκου ΧΙV, για να εναποθέσει τα λάφυρα που είχε αποσπάσει από έναν υπουργό του. Μετά από χρόνιες ανακαινίσεις και αλλαγές στη δομή του, στα τέλη του 18ου αιώνα προσέλαβε τη σημερινή του μορφή. Το 1682 ο Λουδοβίκος ολοκλήρωσε την ανάδειξη των Βερσαλλιών σε ουσιαστική πρωτεύουσα της χώρας, μεταφέροντας εκεί μόνιμα τα ανάκτορα και την έδρα της κυβέρνησης, που παρέμεινε μέχρι και την επανάσταση του 1789.

 

Αποτελείται από 700 δωμάτια (ανάμεσά τους και τα διαμερίσματα της Μαρίας Αντουανέτας), στολισμένα με μάρμαρο, βελούδο και χρυσό. Το παλάτι έχει συνολικά 2.513 παράθυρα, 352 τζάκια, 67 σκάλες και η συνολική του έκταση είναι 67.000 τ.μ., από τα οποία τα 50.000 είναι ανοιχτά στο κοινό.

Highlight: Η Αίθουσα των Καθρεφτών, που έχει μήκος 70 μ. και είναι επενδυμένη με πανάκριβα κρύσταλλα, κεριά και 400 καθρέφτες. Αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο του ανακτόρου!

Παράλληλα, δίπλα στην Αίθουσα των Καθρεφτών, βρίσκονται τα βασιλικά διαμερίσματα – με μεγαλύτερο αυτό του βασιλιά, που περιλαμβάνει δεκάδες δωμάτια με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία (γι’αυτό και έχουν ονόματα όπως Δωμάτιο του Ηρακλή και Σαλόνι της Αφροδίτης).

Στον κήπο υπήρχαν και δύο άλλα κτίσματα: το Μεγάλο Τριανόν, χτισμένο από πορσελάνη, και το Μικρό Τριανόν. Αυτοί οι χώροι προσέφεραν στη βασιλική οικογένεια ξεκούραση και χαλάρωση. Στους διάσημους κήπους είναι τοποθετημένα 370 αγάλματα, 55 σιντριβάνια και το Μεγάλο Κανάλι, που έχει επιφάνεια 240.000 τ.μ. και 42 χλμ. διαδρόμων.

Smart tip: Ανάμεσα στα πολλά cafes θα ανακαλύψετε και το πασίγνωστο Salon de the Angelina αλλά και παράρτημα του διάσημου ζαχαροπλαστείου La Durée.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here