Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι μπαμπάδες κοιμούνται περισσότερο από τις μαμάδες


Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στην 69η ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στην Βοστώνη, αποκαλύπτει ότι οι μπαμπάδες κοιμούνται περισσότερο από τις μαμάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μαμάδες κοιμούνται όλο και λιγότερο κάθε χρόνο και αυτό εξαρτάται και από το πόσο μικρά – και πόσα – είναι τα παιδιά στο σπίτι. Επίσης, οι μαμάδες είναι συνήθως «φορτωμένες» με περισσότερες καθημερινές υποχρεώσεις της οικογένειας.

«Η μελέτη έδειξε ότι οι μαμάδες όχι μόνο δεν κοιμούνται αρκετά, αλλά αναφέρουν ότι αισθάνονται κουρασμένες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε η Kelly Sullivan, PhD και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 5.806 μέλη, άνδρες και γυναίκες.
Η ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας κάτω των 45 ετών στερούνται τον ύπνο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με κάθε επιπλέον παιδί στην οικογένεια οι πιθανότητες να μη κοιμάται αρκετά η μαμά, σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Αυτό, βέβαια, δεν μας ακούγεται ως νέο. Το γνωρίζαμε.

Ωστόσο, η μελέτη αυτή είναι ανησυχητική.
Ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος αποτελεί βασικό συστατικό της συνολικής υγείας ενός ανθρώπου και η έλλειψη του μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, την νοητική κατάσταση, την ψυχολογία, αλλά και το βάρος. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες, χρειάζονται περισσότερο ύπνο απ’ ότι οι άντρες.

Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσουμε και τον δικό μας ύπνο, πέρα από τον ύπνο των παιδιών μας.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να κοιμόμαστε όλοι καλύτερα. Να μοιράσουμε υποχρεώσεις. Να φροντίσουμε τους εαυτούς μας.

Το κοινό ωράριο ύπνου στην οικογένεια είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει. Φροντίστε περισσότερο τις συνθήκες πριν τον ύπνο, δημιουργήστε μια ρουτίνα και τηρήστε τη.

Επίσης πριν τον ύπνο καλό είναι να αποφεύγετε τα τάμπλετ, τα κινητά και τις οθόνες γενικότερα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι φως των συσκευών αυτών, ξυπνάει το μυαλό και το σώμα μας και δυσκολευόμαστε ακόμη περισσότερο να κοιμηθούμε. Βρείτε τι σας χαλαρώνει (ένα ντους, ένα βιβλίο, ένα ρόφημα, κάποιο άρωμα) και κάντε το!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ