Η πόλη τους Τουρκίας που σώθηκε χάρη στα social media (pics)


Έγινε viral και ένα από τα μέρη που «πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις»

Ανεβαίνοντας περίπου 200 μέτρα πάνω από το δυτικό άκρο του ανατολικού οροπεδίου στη νοτιοδυτική Τουρκία, συναντά κανείς μια…στοίβα από αστραφτερούς λευκούς σχηματισμούς – καταρράκτες που διασχίζουν την πεδιάδα Çürüksu. Είναι το Παμούκαλε, που στα τουρκικά σημαίνει «Κάστρο από βαμβάκι», ένας γεωλογικός σχηματισμός την επαρχία Ντενιζλί, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Αποτελείται από θερμές πηγές και λευκό τραβερτίνη, ο οποίος σχηματίζει πισίνες από τα  ορυκτά που περιέχονται στο νερό. Βρίσκεται στο εσωτερικό της κοιλάδας του Μαιάνδρου.

Οι φυσικές ιαματικές πηγές, γεμάτες με ασβεστίτη, φουσκώνουν μέσα από την αρχαία ελληνορωμαϊκή πόλη της Ιεράπολης, πάνω από την πλαγιά του λόφου γεμάτη με γραφικές πισίνες.

Η αρχαία πόλη Ιεράπολη Φρυγίας βρίσκεται κοντά στο Παμούκαλε και μαζί αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από 1988.

Ωστόσο, ενώ οι κρυστάλλινες πισίνες του Παμούκαλε έχουν γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας – με σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες να συρρέουν στα λαμπερά τυρκουάζ νερά του κάθε χρόνο – η ήσυχη πόλη των των 2.000 περίπου κατοίκων, όπως γράφει το BBC, ζει στη σκιά του διάσημου ομώνυμου γειτόνά της.

 

Οι αστραφτερές ιαματικές πηγές σύντομα έγιναν viral με δημοσιεύσεις από όλο τον κόσμο γεγονός που μεταφράζεται σε ‘Instagrammable’ θαύμα, καθώς ο εν λόγω προορισμός έγινε ένας από τους κορυφαίους που πρέπει να «επισκεφτείτε πριν πεθάνετε». Σήμερα, το hashtag #Pamukkale στο Instagram έχει περισσότερα από μισό εκατομμύριο αποτελέσματα – κυρίως από νέους τουρίστες που ποζάρουν χαρωποί στα τυρκουάζ νερά και στις λευκές πισίνες.

Όπως γράφει το βρετανικό μέσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσέφεραν τα μέγιστα καθώς έδωσαν νέα ζωή στην πόλη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ