Χρυσές Νύχτες στην Αθήνα: Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους του κόσμου – Δωρέαν προβολές


Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει τις 10ες «Χρυσές Νύχτες»: 33 καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς από όλο τον κόσμο στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Για 10η χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχεται στην Αθήνα τις Χρυσές Νύχτες (Les Nuits en Or), μια πρωτοβουλία της γαλλικής Ακαδημίας των César που αναδεικνύει τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς από όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, οι Ακαδημίες Κινηματογράφου παγκοσμίως ξεχωρίζουν μια ταινία μικρού μήκους ανά είδος, ανάμεσα στις παραγωγές της χώρας τους. Έτσι, προκύπτει μια μοναδική συλλογή βραβευμένων ταινιών που ταξιδεύει και προβάλλεται σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από την Ισλανδία ως την Νότια Αφρική, από τη Βραζιλία ως την Ταϊβάν, από τα César στα Oscar, τα Bafta, τα Goya και τα Ίρις, οι Χρυσές Νύχτες προσκαλούν τους θεατές σε έναν κινηματογραφικό γύρο του κόσμου, ενώ παράλληλα αποτελούν μια υπέροχη ευκαιρία για όλες τις Ακαδημίες Κινηματογράφου να συμβάλλουν στην ενίσχυση της διεθνούς κινηματογραφικής ποικιλομορφίας και να συμμετέχουν, η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διεθνή διάλογο μεταξύ πολιτισμών.

Στην Αθήνα, οι προβολές πραγματοποιούνται στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, με ελεύθερη είσοδο με την υποστήριξη των Φίλων της ΕΑΚ: Finos Film, Filmiki, Foss Productions, Boo Productions, TopCut-Modiano και Authorwave.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα (lneo_orologio.pdf)

Το πλήρες πρόγραμμα (lneo_programme_23.pdf)

Πληροφορίες

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ