Ο Δήμος Γλυφάδας προσφέρει κάδους ανακύκλωσης σε κάθε νοικοκυριό


Δωρεάν κάδους οικιακής ανακύκλωσης συσκευασιών προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας σε κάθε νοικοκυριό της πόλης, αναλαμβάνοντας μία ακόμα πρωτοβουλία για την ενίσχυση και επέκταση της ανακύκλωσης στη Γλυφάδα.

Ήδη από τις αρχές της περασμένης χρονιάς η δημοτική αρχή Γλυφάδας είχε κηρύξει το 2018 ως έτος ανακύκλωσης για τη Γλυφάδα, θέτοντας έναν φιλόδοξο στόχο, να μειωθούν τα απορρίμματα της πόλης που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φυλής κατά 15%. Με βάση τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής μειώθηκαν κατά -16.8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017. Η αντίστοιχη μεταβολή στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής ήταν -6.2%.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, μικρό πλαστικό κάδο οικιακής ανακύκλωσης (75lt), εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ο οποίος αυξάνει σε υψηλό βαθμό τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς κάνει ευκολότερο τον διαχωρισμό τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών και των δημοσίων κτιρίων. Στους ειδικούς αυτούς κάδους συλλέγονται συσκευασίες από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και λευκοσίδερο.

Πληροφορίες

Όποιος δημότης Γλυφάδας επιθυμεί να προμηθευτεί δωρεάν τον κάδο οικιακής ανακύκλωσης μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα εδώ. Στη συνέχεια μπορεί να τον παραλάβει είτε από το Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο) είτε από το τμήμα καθαριότητας (Παναγούλη 3).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ