Ιδέα απογευματινού σε 2 λεπτά


Το ενδιάμεσο σνακ, μπορεί να είναι ένα γεύμα απόλαυσης αλλά και θρέψης, αρκεί να συνδυάσουμε τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία και γευστική αρμονία.

Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου, τα ενδιάμεσα ελαφριά γεύματα, μπορεί να μην μπορούν να αντικαταστήσουν τα κυρίως γεύματα, κυρίως διότι δεν είναι δυνατό να περιέχουν το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Όμως θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας διότι μας εξισορροπούν την γλυκόζη του αίματος και μας σταματούν από το να καταφύγουμε στην κατανάλωση ενός πολύ μεγαλύτερου γεύματος σε σχέση με το φυσιολογικό.

Υλικά για 2 άτομα:

2 φέτες ψωμί
ΜΑΓΥΟΝΕΖΖΑ
Σολομός
Κάπαρη
Εκτέλεση:

Σε μία φέτα ψωμί, αλείφουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ΜΑΓΥΟΝΕΖΖΑ, έπειτα κόβουμε το ψωμάκι διαγώνια, τοποθετώντας τον σολoμό και την κάπαρη. Γρήγορα και ξεκούραστα φτιάχνουμε μια τέλεια σύνθεση που θα συναρπάσει τους γευστικούς μας κάλυκες και θα ανταμείψει το σώμα μας, παρέχοντας θρεπτικά συστατικά υψηλής βιολογικής αξίας. Για να γίνει ολοκληρωμένη 3άδα προσθέτουμε κάποιο λαχανικό ή φρούτο.

Γράφτηκε απο Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ