ΑΝ.ΕΛ. για Χρυσοβελώνη: Αυτοεξευτελίζεσαι, δεν παραιτήθηκες, σε διαγράψαμε!


Δεν άφησαν αναπάντητη την αιχμηρή δήλωση… παραίτησης της Μαρίνας Χρυσοβελώνη οι ΑΝΕΛ, απαντώντας στα «πυρά» προς τον Πάνο Καμμένο, με… «πυρά».

 

«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» το χαρακτηριστικό σχόλιό τους. «Ποια παραίτηση; Αφού διαγράφηκε μια μέρα πριν», υποστηρίζουν, δίνοντας στη δημοσιότητα την απόφαση διαγραφής της υφυπουργού Εσωτερικών.

Με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρου Τοσουνίδη καλούν μάλιστα την υφυπουργό να μην «αυτοεξευτελίζεται», να απολαύσει την υπουργική της καρέκλα και να μην δίνει μαθήματα ηθικής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Τοσουνίδης υποστηρίζει πως η υφυπουργός ψεύδεται για την παραίτησή της, αφού είχε προηγηθεί μία ημέρα πριν η διαγραφή της από τους ΑΝΕΛ, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα την σχετική απόφαση.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ:

«Κυρία Χρυσοβελώνη

Ο τρόπος που διαλέξατε να αυτοεξευτελίζεστε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Αντί να σιωπήσετε και να απολαύσετε για όσο σας απομένει την υπουργική σας καρέκλα, επιδιώκετε να μας δώσετε και μαθήματα ηθικής.

Μην το επιχειρήσετε άλλο κυρία Χρυσοβελώνη, γιατί πολύ απλά είναι άγνωστη λέξη για εσάς.

Και τέλος, όσον αφορά την «ηρωική» σας παραίτηση, ψεύδεστε. Καθώς προηγήθηκε η διαγραφή σας από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δημοσιοποιούμε λοιπόν και το κείμενο της διαγραφής σας που σας αποστείλαμε, καθώς και τις λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ώρα που αυτό έγινε.

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».

Και η παραίτηση της Χρυσοβελώνη

Νωρίτερα, έληξε άλλη μια εκκρεμότητα συνέπεια του κυβερνητικού διαζυγίου του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη με επιστολή της προς τον Πάνο Καμμένο παραιτήθηκε από το κόμμα που την έφερε στη Βουλή.

Σε επιστολόχαρτο του υπουργείου ενημερώνει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ πως «από σήμερα παύω να αποτελώ μέλος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Η θέση μου είναι πως οι προσωπικές σας επιλογές για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα της χώρας μας, την πορεία της κυβέρνησης, καθώς και η ατομική σας συμπεριφορά, ιδίως αυτή έναντι συναδέλφων και εμού, δεν μου αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο».

Η υφυπουργός ευχαριστεί τον πρώην πια πρόεδρό της «για την κοινή μας πολιτική συμπόρευση και συνεργασία, καθώς και για τις φορές που μου προτείνατε την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών καθηκόντων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ για το όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

Καταλήγοντας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξηγεί πως «οι δρόμοι μας στην πολιτική χωρίζουν διότι απλώς διαφωνούμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιλογές μας θα κριθούν από τους πολίτες, αλλά πρωτίστως την συνείδησή μας. Καλή με η φιλία, φιλτάτη δε η αλήθεια. Ιδίως όταν αφορά στο μέλλον των συμπολιτών μας, στο συμφέρον της Ελλάδας και στην ατομική πολιτική ευθύνη, όπως ο καθένας από εμάς την αντιλαμβάνεται, την οποία οφείλουμε να αναλαμβάνουμε».

Η υφυπουργός Εσωτερικών υπογράφει την επιστολή παραίτησης ως:

Υφυπουργός Εσωτερικών της παρούσας κυβέρνησης των Ελλήνων Πολιτευόμενη είκοσι χρόνια στην υπηρεσία των πολιτών της Μαγνησίας Μάχιμη δικηγόρος επί τριάντα χρόνια, σύζυγος και μητέρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ