Ισραήλ: Το γράμμα που έστειλε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού στους στρατιώτες


Ισραήλ: Μια ουσιαστική επιστολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των IDF, υποστράτηγου Herzi Halevi, προς τους συναδέλφους του στρατιώτες, διοικητές και εφέδρους.

Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Μια μονάδα πεζοναυτών ταχείας αντίδρασης κατευθύνεται προς τις ακτές του Ισραήλ, καθώς το τελευταίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε τη Δευτέρα Αμερικανός αξιωματούχος.

Η 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (MEU) βρίσκεται καθ’ οδόν προς τα ύδατα κοντά στο Ισραήλ, δήλωσε ο αξιωματούχος. “Δεν τους έχει ανατεθεί κάποια αποστολή”, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Al Arabiya English.

Παρά την τελευταία κίνηση, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αμερικανικές μπότες στο έδαφος του Ισραήλ. Υπάρχει, ωστόσο, μια ομάδα μελών του αμερικανικού στρατού που συμβουλεύει και βοηθά στην ανάκτηση ομήρων, σύμφωνα με αναφορές.

Ισραήλ – Εξελίξεις: Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διέταξε την ανάπτυξη δύο ομάδων κρούσης αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενίσχυση των μαχητικών αεροσκαφών.

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε ότι αυτές οι αυξήσεις της στρατιωτικής στάσης στη Μέση Ανατολή είχαν ως στόχο να λειτουργήσουν ως αποτρεπτικό μήνυμα προς το Ιράν, τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και κάθε άλλο πληρεξούσιο στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς.

Οι ανησυχίες της Ουάσινγκτον για την επίθεση της λιβανέζικης Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει φόβους ότι η λιβανέζικη Χεζμπολάχ θα μπορούσε να επιτεθεί στο Ισραήλ από τον βορρά. Υπήρξαν διασυνοριακές ανταλλαγές μετά από επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους από παλαιστινιακές φατρίες στο εσωτερικό του Λιβάνου που είχαν ως αποτέλεσμα ισραηλινά αντίποινα εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ. Τουλάχιστον τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την ομάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ