Australian Open: Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς. Σειρά έχει ο Φέντερερ


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Australian Open. Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 3-1 σετ τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι και προκρίθηκε στους «16», όπου θα συναντήσει τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και κόντρα στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, Νο20 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 6-3,3-6,7-6(7),6-4 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «16» του Australian Open, όπου θα βρεθεί απέναντι  στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τσιτσιπάς, εκτός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει να περάσει στους «16» καλύτερους του τουρνουά, έγινε ο πρώτος, που καταφέρνει να προκριθεί στον 4ο γύρο δυο διαφορετικών Grand Slam διοργανώσεων, μετά το Wimbledon πέρυσι, όπου αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Λίγο μετά, ο Ρότζερ Φέντερερ, Νο 3 στη παγκόσμια κατάταξη, είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στον Αμερικανό Τέιλορ, νικώντας με 6-2, 7-5, 6-2 σε μόλις 88 λεπτά παιχνιδιού στη Rod Laver Arena και εξασφαλίζοντας θέση στους «16» απέναντι στον Τσιτσιπά.

Οι δυο τους, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ανεπίσημο τουρνουά του Περθ, αρχές Ιανουαρίου, εκεί όπου ο Φέντερερ κέρδισε δύσκολα 7-6, 7-6. Το ραντεβού τους είναι προγραμματισμένο για τη ξημερώματα της Δευτέρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ