Πειραιάς: To καρτέλ με τα 67 κιλά κοκαΐνης: O ποδοσφαιριστής, τα εμπορευματοκιβώτια και ο… ψυκτικός


Πειραιάς: Διεθνής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή με εμπορευματοκιβώτια μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στη χώρα μας εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών (Τμήμα Γενικών Υποθέσεων) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν -3- άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 41, 31 και 36 χρονών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ο 41χρονος συλληφθείς είναι πρώην ποδοσφαιριστής και σύμφωνα με την αστυνομία είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον από το 2022, οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε διεθνική εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω θαλάσσης.

Οι ποσότητες αυτές αποθηκεύονταν σε εμπορευματοκιβώτια και συγκεκριμένα μέσα στους καταψυκτικούς μηχανισμούς αυτών και αφού τις εισήγαγαν σε χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε ως χώρα προορισμού είτε ως χώρα διαμετακόμισης, τη διακινούσαν με σκοπό να αποκομίσουν υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

Επικοινωνία με… διαγραφή

Κανένας από τους συλληφθέντες δεν αποδέχεται τις κατηγορίες με τον πρώην ποδοσφαιριστή να υποστηρίζει σχετικά με τα 280 γραμμάρια κοκαΐνης που βρέθηκαν στο σπίτι του πως ήταν για προσωπική χρήση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν η συγκεκριμένη ποσότητα αποτελούσε μέρος της “αμοιβής” του ή προερχόταν από προηγούμενο φορτίο ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως και οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενεργοποιήσει στις εφαρμογές επικοινωνίας στα κινητά τους τηλέφωνά τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των δεδομένων, μετά την παρέλευση 15 λεπτών. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής έπαιζε… μπάλα με το καρτέλ κοκαΐνης τουλάχιστον από το 2022, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν αποκτήσει. Σημειώνεται ότι κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν ενώ η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε ομάδες της super league και της Β’ Εθνικής, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 10 χρόνων. Τον τελευταίο χρόνο φαίνεται να έκανε “καλή” ζωή, αρκετά ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς, και αγορές πολυτελών αυτοκινήτων και ρουχισμού.

Η πληροφορία

Η πληροφορία που διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, προήλθε από την συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.). Σε αυτή την πληροφορία πέρα από την δομή της εγκληματικής οργάνωσης απεκάλυπτε τη δομή και το προφίλ των μελών της.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής φαίνεται να ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων που είχε τις επαφές με τους εισαγωγές, τους περαιτέρω διακινητές των ναρκωτικών, και τον συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και της παράδοσης στους τελικούς διακινητές. Ο 31χρονος ψυκτικός ήταν ο άμεσος συνεργάτης του για την εξαγωγή των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων. Ο 36χρονος, χειριστής του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, ήταν αυτός που δήλωνε τις εικονικές βλάβες προκειμένου τα υπόλοιπα μέλη να βγάλουν γρήγορα τα ναρκωτικά από τις κρύπτες.

Στο τελικό στάδιο επέλεγαν την κατάλληλη χρονική στιγμή να μεταφορτώσουν τα ναρκωτικά σε αυτοκίνητο της εταιρείας τους, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευαν προσωρινά και τα παρέδιδαν στους τελικούς διακινητές.

Πειραιάς: Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Το μεσημέρι της Δευτέρας, εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση, αρχικά με τη σύλληψη του 41χρονου πρώην ποδοσφαιριστή στην οδό Καραολή Δημητρίου στην Νίκαια. Στην κατοχή του είχε 4 γραμμάρια κοκαΐνης. Στο σπίτι του στην ίδια διεύθυνση βρέθηκαν 285 γραμμάρια κοκαΐνης. Στη συνέχεια στο λιμάνι του Πειραιά σε έρευνα που έγινε στο κοντέινερ βρέθηκαν 58 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 66 κιλά και περίπου 700 γραμμάρια κοκαΐνης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ