Πόλεμος στο Ισραήλ: Εγκλωβισμένα 20 άτομα με ελληνικά διαβατήρια στη Γάζα


Πόλεμος στο Ισραήλ: Αγωνία για την τύχη 20 ανθρώπων με ελληνικά διαβατήρια που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Γάζα

Ανησυχία επικρατεί για την τύχη ανθρώπων με ελληνικό διαβατήριο στη Γάζα οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά υπάρχουν 20 κάτοικοι της Γάζας με ελληνικό διαβατήριο οι οποίοι είναι είτε Έλληνες είτε σύζυγοι Ελλήνων και για αυτό το λόγο φέρουν τα συγκεκριμένα διαβατήρια και έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα κι από τον βομβαρδισμό του ναού του Αγίου Πορφυρίου όπου μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ο θάνατος οχτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός δεκάδων άλλων.

Σχετική ανακοίνωση για την επίθεση στον ναό του Αγίου Πορφυρίου εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας οδύνη για τα θύματα και τονίζοντας ότι «η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει αυτή τη βομβιστική επίθεση και αναφέροντας συγκεκριμένα: «Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες , αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ