2 μαγικές διαδρομές με τρένο στις Ελβετικές Άλπεις!


Οι Ελβετικές Άλπεις «κρύβουν» τοπία με απίστευτη ομορφιά, και εμείς μπορούμε να τα απολαύσουμε καθισμένοι αναπαυτικά δίπλα από το παράθυρο ενός τρένου ή και δύο… Δείτε ποιες είναι οι δύο μαγικές διαδρομές με τρένο, που μας ταξιδεύουν στις Ελβετικές Άλπεις!

 

Bernina Express

Τα κόκκινα βαγόνια δίνουν μια κόκκινη πινελιά στο εκθαμβωτικό βασίλειο του λευκού που κυριαρχεί στις χιονισμένες Άλπεις. Το Bernina Express περνά από 55 τούνελ και διασχίζει 196 γέφυρες με το υψηλότερο σημείο της διαδρομής του να είναι ο σταθμός Ospizio Bernina, που βρίσκεται σε ύψος άνω των 2 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το τρένο συνδέει την περιοχή Chur στην ανατολική Ελβετία με το Tirano της βόρειας Ιταλίας και θεωρείται η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή των Άλπεων. Το ταξίδι από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό διαρκεί 5 ώρες και κοστίζει 70€ (Β θέση). (www.rhb.ch/en/panoramic-trains/bernina-express)

Glacier Express

To Glacier Express διανύει 290 χλμ., διασχίζει 291 γέφυρες και 91 τούνελ και όλα αυτά σε υψόμετρο 2.033 μέτρων! Το διάσημο τρένο συνδέει δύο ξακουστούς ορεινούς «παράδεισους»: το Saint Moritz και το Zermatt. Το ταξίδι από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό διαρκεί 8 ώρες και κοστίζει €135 (Β θέση). (www.glacierexpress.ch)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ