ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε 3-5-2 νωρίτερα”


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σχολίασε την αλλαγή διάταξης στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη θεαματική απόδοση της ομάδας, υποστηρίζοντας όμως ότι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμοι νωρίτερα στη σεζόν να την υπηρετήσουν.

Για την διαφορετική εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στο παιχνίδι στα Γιάννινα και τη σημασία της διάταξης στην άνετη επικράτηση της ομάδας του, μίλησε στη Nova, ο προπονητής της Ένωσης, Μαρίνος Ουζουνίδης.Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη

Για τη διάταξη της ομάδας: «Όλες οι διατάξεις είναι καλές, όλες έχουν τα συν και τα πλην. Εμείς πρέπει να δούμε σε αυτό το νέο σχηματισμό τι λάθη έχουμε κάνει. Εγώ έκρινα ότι πρέπει να παίξουμε έτσι στο ματς με τον ΠΑΣ. Έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα για να το κάνουμε αλλά δεν σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιούμε συνέχεια.

Με τις προσθήκες και τις αφαιρέσεις που έγιναν κοιτάζεις να αλλάξεις κάποια πράγματα και κοιτάς να προσαρμόσεις το σύστημα σε αυτούς που έχεις. Αν υπήρχε ιδανικό σύστημα όλοι θα το έπαιζαν, όλα έχουν συν και πλην. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε όταν κάνουμε κάτι να το κάνουμε καλύτερα. Σίγουρα στα Γιάννενα βγήκαν πολύ καλά πράγματα δημιουργικά, είχαμε όμως και πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε».

Για την αλλαγή του συστήματος: «Πάντα εξαρτάται από την κατάσταση τον παικτών και τον αντίπαλο. Υπήρχαν παιδιά που δεν μπορούσαν να παίξουν αυτό το σύστημα. Χρειάζεται πολλά τρεξίματα και ποιότητα. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το παίξουμε. Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε ποιοτικούς παίκτες και πιστεύω ότι τη μεγάλη διαφορά δεν την κάνει μόνο η διάταξη αλλά και η αγωνιστική παρουσία των παικτών. Ουσιώδες είναι ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν στα Γιάννενα μπήκαν με καλή ψυχολογία και έβγαλαν ένα καλό πρόσωπο».

Για την εικόνα της ΑΕΚ στη σεζόν: «Θεωρώ ότι και στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος η ΑΕΚ ήταν από τις καλύτερες ομάδες. Δεν είναι λοιπόν μόνο η διάταξη. Είχαμε αρκετά προβλήματα και προστέθηκε και το ψυχολογικό, αυτό είναι σημαντικό. Αν είναι καλά οι παίκτες ψυχολογικά με την ποιότητα που έχουν δεν προβληματίζομαι. Σας θυμίζω ότι και εσείς, οι δημοσιογράφοι λέγατε ότι η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με άλλο σύστημα. Το θέμα λοιπόν είναι πως θα εκτελέσουν οι ποδοσφαιριστές αυτά που τους ζητάς».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ