Μητσοτάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική υποχώρηση

Τη διεξαγωγή εκλογών πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη, κάνοντας λόγο για «εθνική υποχώρηση», στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στο νησί ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Εκλογές τώρα, για να ανασάνει η Ελλάδα, να αποκτήσει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Αλλά και για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό που του προσέφερε ο κ. Καμμένος συνιστά εθνική υποχώρηση. Έγινε χωρίς εθνική συναίνεση και ερήμην Βουλής και λαού. Δεν κλείνει έτσι μια παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν νέες. Ξυπνούν ακραίες συμπεριφορές, και οι δύο λαοί εμποδίζονται να βρουν μαζί μία βιώσιμη λύση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ την επόμενη βδομάδα θα δώσει τη μάχη στη Βουλή για να μην κυρωθεί η συμφωνία και εκεί όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ αναφέρθηκε στο κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης της κυβέρνησης Ζάεφ, λέγοντας ότι στο επίσημο αυτό κείμενο αναγράφεται για «μακεδονικό λαό» δύο φορές.

«Η απόδειξη των όσων λέω, βρίσκεται ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που μας εμφάνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Την παρουσίασε ως ένα κείμενο που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις εθνικές ανησυχίες. Ακόμη και σε αυτό, όμως, κρύβεται η απειλή για την οποία προειδοποιούμε. Δύο φορές το λέω, όχι μία, αλλά δύο φορές: στο επίσημο αυτό ντοκουμέντο αναγράφεται ο όρος “μακεδονικός λαός”», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καταψηφίζω λοιπόν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη», επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

«Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας πως «στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου «να βγει από το περιθώριο», θέλησε να μεταθέσει ολόκληρο το πολιτικό πεδίο.

«Μου έκανε εντύπωση ότι ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που κυβέρνησε με 150 βουλευτές, ξέχασε όμως να πει ότι εκείνος είχε το 47% του ελληνικού λαού μαζί του και μόνο ένας εκλογικός νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του τότε ΠΑΣΟΚ του είχε στερήσει την πλειοψηφία», σχολίασε.

«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρι, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της» επεσήμανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Μπορεί το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο κ. Τσίπρας ακόμη και να διασκεδάζει κάποιους, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να μην συμμετέχω».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here