Ξεκινούν οι ανασκαφές στις ιταλικές ακτές για τον TAP


Ξεκινά μέσα στο επόμενο διάστημα η φάση ανασκαφής για τη σύνδεση του αγωγού TAP μεταξύ των ιταλικών ακτών και του χερσαίου τμήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας.

Το τελευταίο μέρος αυτής της σύνδεσης, μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου, θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των μικροσωλήνων.

Η εκσκαφή θα πραγματοποιηθεί σε βάθος 16 μέτρων κάτω από την παραλία και δεν θα επηρεάζει τις δραστηριότητες πάνω από το έδαφος όπως τονίζεται τονίζεται.

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz II από το Αζερμπαϊτζάν και, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Αδριατικής, θα καταλήγει στη Ν. Ιταλία και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη.

Το συνολικό μήκος του αγωγού θα ανέλθει στα 870 χλμ., εκ των οποίων τα 550 χλμ. εντός της ελληνικής επικράτειας. Η μεταφορική του ικανότητα ανέρχεται σε 10-20 bcm το χρόνο.

Για την κατασκευή του έργου έχει συσταθεί η κοινοπραξία Trans-Adriatic Pipeline AG, στη μετοχική σύνθεση της οποίας μετέχουν οι BP – 20% (Η.Β.), SOCAR – 20% (Αζερμπαϊτζάν), Snam SpA. – 20% (Ιταλία), Fluxys – 19% (Βέλγιο), Enagas – 16% (Ισπανία) και Axpo – 5% (Ελβετία) μετά από αποχώρηση των Statoil (20%), Total (10%) και E.ON (9%).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ