Ύπνος: Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά κινδυνεύουν με καρδιοπάθειες

Είναι κοινό μυστικό πως μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έχει προβλήματα με διαταραχές ύπνου. Αυτό το μεγάλο πρόβλημα έχει γίνει αντικείμενο για πολλές έρευνες. Τώρα, μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η έλλειψη ύπνου ή ο κακός ύπνος βλάπτουν και την καρδιά μας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology, έδειξε πως οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα.
Πως; Όπως έδειξε η μελέτη, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον κακό και έλλειπη ύπνο και την πλάκα που δημιουργείται στις αρτηρίες.

Δεν είναι όμως μόνο η πλάκα. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως ο κακός ύπνος μπορεί να προκαλέσει καρδιακές νόσους και με άλλους τρόπους. Όπως για παράδειγμα ανεβάζοντας την πίεση ή προκαλώντας περιττό βάρος.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Deepak Bhatt πάντως και οι συνεργάτες του από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο της Βοστώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες σπεύδουν να τονίσουν πως το να κοιμάται κανείς υπερβολικά πολλές ώρες μπορεί να είναι εξίσου βλαβερό για την καρδιά μας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ