Το σήκωσε κι αυτό. Κυπελλούχος στο πόλο ο Ολυμπιακός


Το 20ο Κύπελλο της ιστορίας του στο πόλο ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Έπειτα από ένα επεισοδιακό τελικό στο Καρπενήσι, οι «ερυθρόλευκοι», αν και ζορίστηκαν αρκετά, επικράτησαν με 6-4 της Βουλιαγμένης και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Βουλιαγμένη, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 6-4 στον τελικό του final-4 του Καρπενησίου και να κατακτήσει το 20ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Η Βουλιαγμένη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κοιτώντας στα μάτια την ομάδα του Πειραιά. Είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος κι έφτασε στη νίκη.

Η ομάδα του Κόλιανιν προηγήθηκε με 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και 3΄25΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, όταν κι οι πρωταθλητές Ευρώπης ισοφάρισαν (3-3) με σουτ του Μυλωνάκη από την περιφέρεια.

Οι “ ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν για πρώτη φορά (4-3) 6΄44΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, με το κλέψιμο του Φουντούλη να “ πυροδοτεί την κόντρα, που τελείωσε ο Γενηδουνιάς. Ο σκόρερ, όμως, αποβλήθηκε λίγο αργότερα με αντικατάσταση και ο Γκιουβέτσης αξιοποίησε τον παραπάνω και ισοφάρισε σε 4-4.

Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Γούνας “καθάρισε” την υπόθεση νίκη για τον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος περιφερειακός ήταν αυτός που έδωσε επιτέλους ένα γκολ στον παραπάνω, 3΄07΄΄ πριν τη λήξη, για το 5-4, ενώ στο 1΄34΄΄ πριν το τέλος κέρδισε πέναλτι από τον Γούβη, το εκτέλεσε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό 6-4.

Ο Γούνας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του final-4, αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ με έξι γκολ, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Γιόσιπ Πάβιτς.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Καλογερόπουλος (περιφέρεια), 2-0 Μπάσιτς (περιφέρεια), 2-1 Μουρίκης (π.π.), 3-1 Τίγκας (π.π.), 3-2 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 3-3 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 3-4 Γενηδουνιάς (κόντρα), 4-4 Γκιουβέτσης (π.π.), 4-5 Γούνας (π.π.), 4-6 Γούνας (πέναλτι)

Η Βουλιαγμένη είχε 2/7 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είχε 2/11 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Γενηδουνιάς, 4΄13΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Τίγκας (1΄18΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου), ο Καπετανάκης (2΄35΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Φουντούλης (2΄12΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού). Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε από τον πάγκο της Βουλιαγμένης ο Αρτίν Ελμισιάν, 4΄30΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς κι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Δημήτρης Κουρούβανης (2΄35΄΄ πριν το τέλος του ματς).Οι συνθέσεις

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χρβόγε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Δ. Κουρούβανης, Χριστοφορίδης, Π. Δήμου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Γαλανόπουλος, Αρ. Χαλυβόπουλος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ