Νέο Ηράκλειο: «Η κόρη μου έχει δολοφονικά χτυπήματα» – Τι λέει η μητέρα της 16χρονης


«Ο ιατροδικαστής αποδεικνύει ότι το παιδί έπεσε», απάντησε ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας

Αιχμές ότι η 16χρονη δέχθηκε χτυπήματα από την ΕΛ.ΑΣ. μετά τη συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, άφησε η μητέρα της, μιλώντας στον Alpha. «Η κόρη μου έχει δολοφονικά χτυπήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα που η κόρη της φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον Alpha, είπε: «Ο ιατροδικαστής αποδεικνύει ότι το παιδί έπεσε. Οι σύντροφοί της μπορεί και να την ποδοπάτησαν και αυτά είναι τα facts. Δεν υπήρχε αστυνομία εκεί που ήταν».

Η 16χρονη πάντως έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Γεννηματάς. «Τα νέα για την πορεία της υγείας της είναι θετικά. Φαίνεται ότι το αιμάτωμα το οποίο είχε σχηματιστεί αρχίζει σιγά σιγά και υποχωρεί. Έχει ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον. Μάλιστα, φέρεται να μίλησε χθες το μεσημέρι και με τη μητέρα της, ωστόσο δεν είναι σε θέση να καταθέσει στις αστυνομικές αρχές το τι ακριβώς συνέβη», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Για τον τραυματισμό της, η εκδοχή των αστυνομικών, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, είναι πως ήταν ήδη χτυπημένη και δεν υπήρξε επέμβαση των ανδρών της ΟΠΚΕ σε βάρος της 16χρονης, ενώ από την πλευρά αντεξουσιαστών καταγγέλλεται ότι η 16χρονη χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου που υπήρχε σε εξέλιξη στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, μια αντιφασιστική συναυλία. Αστυνομικοί των ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν περιπολία, καθώς υπήρχαν αναφορές ότι άγνωστα άτομα είχαν προσεγγίσει καταστήματα και είχαν προκαλέσει φθορές.

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, βρήκαν την κοπέλα αιμόφυρτη, της παρίσταναν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή. Περιμένουμε και το πόρισμα για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί», είπε ο ρεπόρτερ της ΕΡT με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν χτύπησε από πέτρα ή άλλο αντικείμενο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την 16χρονη

Χθες με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέψευσε ότι εμπλέκεται στον τραυματισμό της κοπέλας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις (28/10) και περί ώρα 20.15 αστυνομικοί ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., που διενεργούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό ομάδας ατόμων που προηγουμένως είχαν εισέλθει σε κατάστημα προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας δύο άτομα, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από 50 περίπου άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

«Τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους.

Κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών.

Για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης οι αστυνομικοί έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή, ενώ στο σημείο κλήθηκε σταθμός Ε.Κ.Α.Β. που μετέφερε, συνοδεία των αστυνομικών, τη γυναίκα σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονη, η οποία συνελήφθη για τη συμμετοχή της στη ανωτέρω επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα. Παράλληλα, εξετάστηκε από ιατροδικαστή εντός του Νοσοκομείου.

Από τον τόπο της επίθεσης εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν προστατευτικό κάλυμμα κράνους, με μαύρες μπογιές, 3 πέτρες, γυάλινο μπουκάλι πλαστικό μπουκάλι. Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης».

Περιμένουμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Ωστόσο, ο τραυματισμός της 16χρονης κοπέλας προκάλεσε αντιδράσεις από φορείς και κόμματα. Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 16χρονη» επίσκεψη πραγματοποίησαν χθες οι τομεάρχες Υγείας και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Κώστας Μπάρκας, αναφέροντας τα εξής:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχες Υγείας και Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Κώστας Μπάρκας, επισκεφθήκαμε απόψε (σ.σ. χθες) μετά από το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία της υγείας της 16χρονης που τραυματίστηκε μετά την αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Λευτέρη Μπούλια.

Παρουσία της αναπληρώτριας Διοικήτριας του νοσοκομείου, κας Άννας Μάινα, ο θεράπων ιατρός μας εξέθεσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανήλικη κοπέλα, που σύμφωνα με όσα μας ειπώθηκαν δείχνει να ξεπερνά τον κίνδυνο. Όσον αφορά στην ερώτησή μας για τα αίτια του βαρέος τραυματισμού, οι θεράποντες ιατροί μας παρέπεμψαν στην επικείμενη γνωμάτευση της ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση».

Δεν θα περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης
Επίσης, με ανακοινώσεις τους η ΚΝΕ και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καταλογίζουν ευθύνες στην αστυνομία. Η ΚΝΕ αναφέρει πως: «Εδώ και τώρα πρέπει να διερευνηθούν οι αιτίες, οι συνθήκες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Δεν θα περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής ούτε άλλων υποθέσεων κρατικής βίας.

Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλία στις 28/10 αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα νεαρών αντιφασιστών που προσερχόντουσαν στη πλατεία Ν. Ηρακλείου. Η ομάδα των νεαρών μετά την επίθεση που δέχτηκε από την ομάδα των αστυνομικών έτρεξε να φύγει και ήρθε σε επαφή με κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης».

Η «Συνέλευση αλληλεγγύης για την Β» κάνει λόγο για μια ακόμα περίπτωση «αστυνομικής βαρβαρότητας», τονίζοντας πως άνδρες της ΟΠΚΕ επιτέθηκαν σε ομάδα αντιφασιστ(ρι)ών, με την αστυνομία στην ανακοίνωσή της να μην αναφέρει τίποτα για τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε η 16χρονη, ενώ υποστηρίζει πως η ομάδα των ΟΠΚΕ δέχθηκε επίθεση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ