Viral: Αυτά είναι τα καλύτερα Fail βίντεο της εβδομάδας που πέρασε


Η εβδομάδα που πέρασε «έφερε» μια σειρά από απίθανα και επικά fails, τα οποία συνθέτουν μια ξεκαρδιστική συλλογή διάρκειας 6 περίπου λεπτών

Τι θεωρείται viral
Ως βάιραλ βίντεο (αγγλικά: viral video) χαρακτηρίζεται ένα βίντεο το οποίο γίνεται δημοφιλές (κυρίως) μέσω διαδικτυακής διαμοίρασης (internet sharing) συνήθως μέσω ιστοσελίδων φιλοξενίας βίντεο, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Τα βίντεο χαρακτηρίζονται κυρίως από χιουμοριστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τη wikipedia.

Προέλευση του όρου

Ο όρος προέρχεται από την αγγλική λέξη viral, η οποία σημαίνει κυριολεκτικά «ιικός, αυτός δηλαδή που έχει σχέση με ιό». Στην αγγλική γλώσσα η έκφραση “to go viral” έχει την έννοια του γίνομαι με αστραπιαία ταχύτητα γνωστός (σύγκρινε και με το «εξαπλώνομαι σαν ασθένεια» της ελληνικής), έννοια από στην οποία αντιστοιχίζεται η χρήση του όρου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ένα ιδιαίτερα γνωστό πρώιμο παράδειγμα ήταν το All your base are belong to us που έγινε δημοφιλές το 2000, κυρίως μέσω μιας κινούμενης εικόνας GIF που δημιουργήθηκε με αφορμή λάθη μεταφράσεως στην αγγλική έκδοση ενός ιαπωνικού βιντεοπαιχνιδιού. Άλλο παράδειγμα είναι το βίντεο κλιπ του Gangnam Style από τον PSY το οποίο έγινε παγκόσμια μόδα και κυριάρχησε στο διαδίκτυο για χρόνια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ