Κώστας Δρακόπουλος: Ο νεαρός Έλληνας ομογενής που από οικοδόμος, έγινε εκατομμυριούχος


Ο Κώστας Δρακόπουλος είναι ο ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας Drakk, που εδρεύει στην Αυστραλία και σήμερα είναι εκατομμυριούχος. Ωστόσο, στην ζωή του πέρασε δύσκολα, καθώς είχε φτωχικά παιδικά χρόνια και δούλευε επί σειρά ετών ως αποθηκάριος και ως οικοδόμος

Ο 41χρονος ομογενής επιχειρηματίας, Κώστας Δρακόπουλος, είναι ένα ακόμα παράδειγμα ανθρώπου που πίστεψε στις δυνάμεις του και τα κατάφερε. Παρότι έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια και αναγκάστηκε να εργάζεται από μικρός, εκείνος είχε μεγάλα όνειρα για το μέλλον.

Ήθελε να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Σήμερα η συνολική του περιουσία «αγγίζει» τα 80 εκατομμύρια δολάρια…

Οι πρώτες δεκαετίες της ζωής του

Γεννήθηκε το 1977 στην Αυστραλία από Έλληνες μετανάστες. Οι γονείς του συγκεκριμένα κατάγονται από την Καλαμάτα και την Λήμνο.

Ο πατέρας του ήταν φτωχός οικοδόμος, ενώ η μητέρα του ασχολήθηκε με την ανατροφή του.

Έτσι ο Κώστας από τα παιδικά του χρόνια αναγκάστηκε να δουλέψει. Αρχικά λοιπόν εργάστηκε ως αποθηκάριος σε ένα κατάστημα της Nike στο οποίο εργαζόταν και ένας φίλος του.

Όταν εργαζόταν ως οικοδόμος

Έπειτα δούλεψε ως οικοδόμος στις κατασκευές εταιρείες Buxton και Hickory Group, ενώ παράλληλα πέρασε σε σχολή σχετική με τις κατασκευές έργων, όμως μετά από 2 χρόνια την εγκατέλειψε..

Στα 21 του έτη, προσλήφθηκε ως οικοδόμος στην ίδια εταιρεία που δούλευε ο πατέρας του. Σύντομα όμως ανακάλυψε ότι αυτό το επάγγελμα δεν του ταίριαζε.

Παρ’ όλο που αγαπούσε τον κλάδο, δεν άντεχε τη σκληρήκαι έντονη εργασία που περιελάμβανε το εν λόγω επάγγελμα. Έτσι επέστρεψε στην πρώτη του δουλειά: στην αποθήκη του καταστήματος της Nike.

«Ήξερα μέσα μου ότι μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο στη ζωή μου από το να συσκευάζω πακέτα ή να δουλεύω ως οικοδόμος…», ανέφερε ο αυτοδημιούργητος Έλληνας επιχειρηματίας.

Η πρώτη του διοικητική θέση

Λίγους μήνες αργότερα, αποφάσισε να αναζητήσει εργασία σε κάποια κατασκευαστική εταιρεία μεν, αυτή τη φορά όμως σε διοικητική θέση. Έτσι βρήκε δουλειά σε μία μικρή κατασκευαστική εταιρεία με το όνομα F Vitale and Sons.

Μέσα σε λίγα χρόνια λοιπόν, μάζεψε κάποια χρήματα και πλέον ήταν έτοιμος να κάνει το πρώτο του βήμα ως επιχειρηματίας.

Παράλληλα αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σπουδές του και τελικά έλαβε πτυχίο στη Διαχείριση Κατασκευής Έργων.

Η ίδρυση της δικής του εταιρείας, της Drakk

Έτσι το 2006 ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία, Drakk.

Η εταιρεία του χτίζει μικρά διαμερίσματα και τα project κυμαίνονται από $5 έως $30 εκατομμύρια. Πιο αναλυτικά, εξειδικεύεται στο να μετατρέπει πρώην εργοστασιακές εγκαταστάσεις σε πολυτελή μοντέρνα διαμερίσματα!

«Δεν είχα καμία οικονομική υποστήριξη από τους γονείς μου όταν ξεκίνησα την κατασκευαστική μου επιχείρηση. Όχι γιατί δεν θα ήθελαν να με βοηθήσουν, αλλά επειδή δεν μπορούσαν.. Ανεξάρτητα από αυτό βέβαια, ποτέ δεν τους ζήτησα την βοήθειά τους», ανέφερε ο 41χρονος επιχειρηματίας.

Το «μυστικό» της επιτυχίας του

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλα κέρδη και έτσι σήμερα ο ιδρυτής της, ο Κώστας Δρακόπουλος, έφτασε στο σημείο να θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιος νέους επιχειρηματίες της Αυστραλίας….

«Η επιτυχία μας νομίζω έγκειται στο ότι δεν αναλαμβάνουμε την κατασκευή μεγάλων έργων και στο ότι δεν αναλαμβάνουμε τη κατασκευή πολλών έργων ταυτόχρονα», τόνισε ο Έλληνας ομογενής.

Ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια

Σύμφωνα με το Financial Review Young Rich του 2018, ο Κώστας έχει συνολική περιουσία $80 εκατομμυρίων και συγκαταλέγεταιστους 100 πιο πλούσιους νεαρούς επιχειρηματίες της Αυστραλίας…

Οι επισκέψεις του στην Ελλάδα

Τώρα που ο ίδιος έχει την οικονομική άνεση, επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα με την γυναίκα του και τα 3 παιδιά του…

H συμβουλή του προς τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση

«Κανένας δεν σας χρωστάει τίποτα. Κανείς δεν θα σας κάνει καμία εξυπηρέτηση, εάν δεν πάρει κάτι πίσω από εσάς.»

«Χρειάζεται να δουλεύετε σκληρά, όταν τα πράγματα σας πάνε καλά και ακόμα πιο σκληρά όταν δεν σας πάνεκαλά..», συμβουλεύει ο Έλληνας εκατομμυριούχος.

Μαθήματα ζωής από τον Κώστα

«Μην σκύβεις το κεφάλι όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα ήθελες. Μάθε να αντέχεις στον πόνο και κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς…»

«Δεν γνωρίζετε πραγματικά το ποιοι είστε μέχρι να αποτύχετε. Το πως διαχειρίζεστε τις ήττες σας είναι που αποκαλύπτει τον χαρακτήρα σας…».

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ