Με ρυθμούς «χελώνας» οι πολιτικές για την καθαρή ενέργεια

Οι λύσεις καθαρής ενέργειας δεν κινούνται αρκετά γρήγορα για να εκπληρώσουν τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τον περιορισμό των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι απίθανο να ικανοποιήσουν αυτούς τους στόχους χωρίς πολιτική στήριξη, δήλωσε την Πέμπτη ο Charles Holliday, πρόεδρος της Shell.

Όπως σημειώνει, η ανάλυση της εταιρείας δείχνει ότι θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε τα τεχνολογικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούν προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό μέσα στο χρονικό πλαίσιο που υποδεικνύουν οι επιστήμονες.

«Ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να επιτύχουμε το στόχο είναι να υπάρξει μεγάλη πολιτική κινητοποίηση σε επίπεδο τεχνολογίας», επισημαίνει ο πρόεδρος της Shell.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορούσαν να παροτρύνουν εταιρείες όπως η Shell να επενδύσουν περισσότερο στην καθαρή ενέργεια, διατηρώντας προβλέψιμη και σταθερή χρηματοδότηση για μια περίοδο 10 ετών, προτείνει ο Holliday. Ένα άλλο κίνητρο θα ήταν η δημιουργία προγραμμάτων καθαρής ενέργειας με ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πέρυσι, η Διακυβερνητική Ομάδα του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή εξέδωσε ειδική έκθεση για την κλιματική κατάσταση στον πλανήτη, λέγοντας ότι ο κόσμος πρέπει να δαπανήσει 2.4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως μέχρι το 2035, προκειμένου να επιβραδύνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ