5 tips για να “καλλιεργήσεις” σωστά το μούσι σου


Ένα μούσι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ένα αντρικό πρόσωπο, ενισχύοντας τη γοητεία του. Αρκεί φυσικά αυτό να είναι καλοσχηματισμένο και το στυλ του να ταιριάζει με τα φυσικά χαρακτηριστικά.

Οι ακόλουθες πέντε στον αριθμό κινήσεις είναι μία καλή πρώτη αρχή στην προσπάθειά σου να πετύχεις ένα όμορφο και κομψό αποτέλεσμα με τις τρίχες του προσώπου σου.

Εκτίμησε την κατάσταση
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέπτη και να κάνεις μία σύντομη εκτίμηση της κατάστασης: Να παρατηρήσεις τις τρίχες σου, την πυκνότητα και το μήκος τους σε μάγουλα και άνω χείλος και κατά πόσο μεγαλώνουν στον ίδιο ή διαφορετικό ρυθμό στα δύο αυτά σημεία. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχεις το εξής: Να επιλέξεις με τη βοήθεια του κομμωτή/μπαρμπέρη σου το beard style που ταιριάζει όχι μόνο στο σχήμα προσώπου, αλλά και στα χαρακτηριστικά της τρίχας σου.

Εξοπλίσου με το κατάλληλο “όπλο” και τα σωστά προϊόντα περιποίησης
Αφού αναγνώρισες και εκτίμησες την κατάσταση, η δεύτερη κίνηση είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για τον τύπο της τρίχας σου προϊόντα περιποίησης, όπως επίσης και τη σωστή μηχανή τριμαρίσματος. Για παράδειγμα, διαφορετική φροντίδα απαιτούν τα άγρια, σγουρά και πυκνά γένια σε σχέση με εκείνα που είναι λεπτά, αδύναμα και χαρακτηρίζονται από αραίωση.

Τρίμαρε για να δώσεις το σωστό σχήμα
Με μία κουρευτική μηχανή/trimmer, τριμάρεις το μούσι, ώστε να του δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα και στη συνέχεια καθαρίζεις την περιοχή των ζυγωματικών και του λαιμού, ώστε να πετύχεις το σωστό σβήσιμο. Κι ενώ στα μάγουλα τα πράγματα είναι πιο εύκολα και εμφανή, στο λαιμό η κατάσταση δυσκολεύει. Απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ’ ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Υιοθέτησε μία ρουτίνα περιποίησης
Τη στιγμή που αποφασίζεις να μεγαλώσεις μια γενειάδα αναλαμβάνεις μια σειρά δεσμεύσεων: οφείλεις να την τριμάρεις τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα και να την πλένεις μία φορά την ημέρα με σαμπουάν ειδικό για γένια.

Έχε υπομονή
Κανείς μα κανείς δεν απόκτησε μία πλούσια καλοσχηματισμένη γενειάδα σε μηδενικό χρόνο. Θέλει υπομονή, προσπάθεια και επιμονή για να πετύχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ