Δυσκολεύεστε να βάλετε τα δίδυμα για ύπνο; Να τι μπορείτε να κάνετε


Η καθιέρωση υγιών μοντέλων ύπνου για μωρά είναι ένα ζωτικό βήμα τόσο για τους γονείς όσο και για τα μωρά. Τα νεογέννητα κοιμούνται περίπου 18 ώρες την ημέρα. Τα κουρασμένα και πρόωρα μωρά τείνουν να κοιμούνται περισσότερο. Από την άλλη είναι αλήθεια ότι τα μωρά μπορούν να μας κρατήσουν ξύπνιους για αμέτρητες ώρες. Όταν μιλάμε για δίδυμα οι δυσκολίες είναι διπλές αλλά όχι αξεπέραστες.

Βάλτε τα δίδυμά σας για ύπνο ακολουθώντας μερικές απλές τεχνικές. Εμείς σας έχουμε συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απολαύσετε έναν ήρεμο ύπνο όλη νύχτα και τα μωρά σας αλλά και εσείς:
Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου
Το να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ύπνου για τα δίδυμά σας μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο αλλά είναι ο Νο1 κανόνας! Δημιουργήστε μια ρουτίνα φαγητού- παιχνιδιού – ύπνου την οποία τα δίδυμά σας θα συνηθίσουν σταδιακά.

Περιμένετε μέχρι να κουραστούν
Αντί να προσπαθείτε με τις ώρες να τα νανουρίσετε βάλτε τα στην κούνια τους όταν δείτε πώς είναι πραγματικά κουρασμένα.

Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον
Όταν τα δίδυμα ήταν στην κοιλιά σας δεν καταλάβαιναν τη διαφορά μεταξύ νύχτας και μέρα. Θα πρέπει να τα εκπαιδεύσετε να κατανοούν τη διαφορά μεταξύ της ώρας του παιχνιδιού και του ύπνου. Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον στο δωμάτιό τους, χωρίς πολύ φως, προστατευμένο από τους εξωτερικούς θορύβους κατά την ώρα του ύπνου.

Ζητήστε βοήθεια
Όταν δεν τα καταφέρνετε ή όταν νιώθετε και η ίδια πολύ κουρασμένη ζητήστε βοήθεια από τον σύντροφό σας ή από άλλους συγγενείς ή φίλους.

Προετοιμαστείτε
Έχετε κοντά στα κρεβατάκια τους τις πάνες, ετοιμάστε το γάλα τους εγκαίρως. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο από την προετοιμασία τους.

Βάλτε τα στο ίδιο κρεβάτι
Δεδομένου ότι κοιμόταν το ένα δίπλα στο άλλο για 9 μήνες μπορείτε να αξιοποιήσετε το γεγονός αυτό. Αρχικά βάλτε τα μαζί στο ίδιο κρεβάτι ή αν είναι αρκετά μεγάλο ξαπλώστε και οι τρεις στο δικό σας μέχρι να τα πάρει ο ύπνος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ