Σπαγγέτι με κολοκύθα, φρέσκα βότανα και καμένο βούτυρο

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με τρυφερή κολοκύθα, τραγανά βότανα και γευστικό καμένο βούτυρο

Συστατικά

230 gr σπαγγέτι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. τρίμμα ψωμιού
αλάτι, πιπέρι
8 κ. σούπας βούτυρο
2 φλ. κολοκύθα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1/4 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το τρίμμα ψωμιού για πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αλατοπιπέρωσέ τα, μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και άφησέ τα στην άκρη.

Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά , πρόσθεσε την κολοκύθα και σοτάρισε για οκτώ λεπτά.

Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.

Λιώσε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μία-μία τις κουταλιές, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο και σοτάρισε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας.
Ρίξε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και την κολοκύθα και ανακάτεψε καλά.

Σέρβιρε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με το τρίμμα ψωμιού, τις φλοίδες παρμεζάνας και τον μαϊντανό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here