Πόλεμος Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υπόσχεται ότι ο πόλεμος θα είναι νικηφόρος
Ένα νέο βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπου εμφανίζεται μαζί με στρατιώτες.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι κατηγορηματικός «τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε», δηλώνει.
«Σήμερα με τους μαχητές μας στο πεδίο. Έχουμε πολύ εντυπωσιακές επιτυχίες, είμαστε ήδη στα περισσότερα από τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Κάνουμε πρόοδο. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα προχωρήσουμε. Θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε, και θα το κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού και με τη βοήθεια των ηρωικών πολεμιστών μας. Σας εμπιστεύομαι, σας πιστεύω. Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται πίσω σας. Μέχρι τη νίκη» έγραψε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
היום עם הלוחמים שלנו בשטח. יש לנו הצלחות מאוד מרשימות, אנחנו כבר יותר מבפאתי העיר עזה. אנחנו מתקדמים. שום דבר לא יעצור אותנו.
אנחנו נתקדם. אנחנו נתקדם וננצח, ונעשה את זה בעזרת ה’ ובעזרת הלוחמים הגיבורים שלנו.
אני סומך עליכם, אני מאמין בכם. עם ישראל כולו עומד מאחוריכם – עד… pic.twitter.com/qWSOLH8bV5
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) November 2, 2023
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο πόλεμος θα είναι μακρύς, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα είναι νικηφόρος. «Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».
Prime Minister Netanyahu:
We are in a difficult war. This will be a long war. We have so many important achievements but also painful losses.We know that every soldier of ours is an entire world. The entire people of Israel embrace you, the families, from the depth of our heart pic.twitter.com/aqlvz8wvdU
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 1, 2023
Ανάλογη δήλωση έκανε και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, που ανέφερε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για «μια μακρά και πολύπλοκη εκστρατεία».
«Η πτώση μαχητών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες κατά των τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα είναι ένα σκληρό και οδυνηρό πλήγμα. Η καρδιά και η σκέψη μας είναι με τις αγαπημένες τους οικογένειες», έγραψε.
Ωστόσο τόνισε ότι «Τα σημαντικά επιτεύγματα των ισχυρών μαχών στη Λωρίδα της Γάζας δυστυχώς απαιτούν βαρύ τίμημα. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για μια μακρά και πολύπλοκη εκστρατεία που απαιτεί θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή – θα νικήσουμε».

