Όλη τη νύχτα η Ελλάδα στο πόδι – Δείτε βίντεο και εικόνες από τις αναχωρήσεις διαδηλωτών

Τουλάχιστον 3000 λεωφορεία μόνο από την Βόρεια Ελλάδα καταφτάνουν έως αυτή την ώρα στην Αθήνα, για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής εκτιμούν ότι θα είναι μεγαλύτερη η συγκέντρωση της Κυριακής από το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε και αυτό: Με το “Μακεδονία ξακουστή” αναχώρησαν από τα Χανιά με το πλοίο για το συλλαλητήριο στην Αθήνα (vid, pics)

Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κόσμου στη Βόρεια Ελλάδα από χθες το μεσημέρι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, κάνουν λόγο ότι θα είναι μεγαλύτερη η συγκέντρωση από το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε και αυτό: Τα έχουν κάνει επάνω τους – Ανησυχία στο Μαξίμου για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Το μέλος της επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 104,6” είπε ότι «περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

Διαβάστε και αυτό: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ οφείλουν να είναι στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα στο μεγάλο συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Διαβάστε και αυτό: Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο; Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει – Το ανατριχιαστικό βίντεο των Παμμακεδονικών Ενώσεων

Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των λεωφορείων που επιστρατεύονται για το συλλαλητήριο συνεχώς αυξάνεται. Δεκάδες λεωφορεία είχαν ναυλωθεί μόνο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από πρωτοβουλίες τουριστικών γραφείων, φορέων και ιδιωτών. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται στα 20€ – 23€, ενώ τα λεωφορεία ξεκίνησαν σταδιακά από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, τόσο από τα δυτικά όσο και από τα ανατολικά και το κέντρο της πόλης.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» επικεντρώνει τις προσπάθειές της και στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Διαβάστε και αυτό: Η ματωμένη σημαία του Πισοδερίου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (vid)

Εκτός από τα social media, ανακοινώσεις συνεχίζονται και με τον παραδοσιακό τρόπο, με οχήματα που γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης, προσκαλώντας από τα μεγάφωνα τους Αθηναίους να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσίκα από τον Κρις Σπύρου και τους Αγιορείτες μοναχούς, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί στην εξέδρα των ομιλητών και η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου.

«Καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες να έρθουν από νωρίς στην πλατεία. Θα πρέπει να μείνουμε εκεί και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία» είπε ο κ. Πατσίκας.

Όπως αποκάλυψε «ζητήσαμε και από τον Μίκη Θεοδωράκη να βρεθεί στην εξέδρα αλλά η κατάσταση της υγείας του και ο καιρός δεν επέτρεψε να είναι παρών».

Σύνταγμα σήμερα στις 09.20πμ. Ήδη κόσμος αρχίζει να καταφθάνει στο σημείο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here