Σκεφτείτε ξανά. Κι αν κάνετε λάθος με την κόρη μας, την Μακεδονία;

Όλη η Ελλάδα αγωνίζεται να σας πείσει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά με την υπό ψήφιση συμφωνία των Πρεσπών

Δεν ανησυχείτε που έστω κι αν επέλθει η υπερψήφιση, θα έλθει όχι ως το αποτέλεσμα μιας πολυετούς διεργασίας, αλλά πιο πολύ ως συνθηκολόγησης χωρίς να ακουστεί ούτε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, πολλώ δε μάλλον η γνώμη του λαού που είναι ώριμος όταν ψηφίζει για τις εκλογές αλλά ανώριμος (;) για ιστορικές αποφάσεις.

Ξεκινήσανε από χθες το βράδυ από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και του κόσμου ο απόδημος Ελληνισμός να φτάσουν στο Σύνταγμα.

Δεν ξέρω πόσοι θα είναι.

Ξεκίνησε ένας λαός να διαμαρτυρηθεί για το ιστορικό bullying που υφίσταται ως το μοναδικό του όπλο, έχοντας γαρ επιλέξει να ζει με την κοινωνική ειρήνη.

Διαμαρτυρία όχι, είναι ακραίοι, φασίστες. Δημοψήφισμα όχι, ομοίως.

Πώς αλλιώς μπορεί να το κάνει και πώς αλλιώς να καταμετρηθεί επίσημα η γνώμη τους και αν είναι μειοψηφία, τότε ας κοιμηθεί στην γωνία της Ιστορίας;

Κι αν κάνετε λάθος και το γύρισμα της ιστορίας βλάψει την πατρίδα, τότε μία συγγνώμη θα είναι αρκετή;

Φαντάζει σαν το προξενειό με το ζόρι, που οι γονείς παντρεύανε τις θυγατέρες τους με συζύγους που δεν επιθυμούσαν και το αποτέλεσμα ήταν μια θλιμμένη ζωή ή ένα ταραχώδες διαζύγιο ή ακόμη χειρότερα μία συνεχής ενδοοικογενειακή βία με το θύμα και τον θύτη να εναλλάσσονται στην θέση του σωτήρα, σε ένα έργο που δεν θα έχει τέλος.

Σκεφτείτε ξανά με την κόρη μας, την Μακεδονία. Κι αν κάνετε λάθος;;

20.01.2019

Μιχάλης Αβέλλας

Υ.Γ. Τύχη αγαθή, όπως επικαλούνταν οι πρόγονοι μας στα κιονόκρανα (όπως αυτό στο αίθριο του Ηραίου στην Σάμο) ας συντροφεύει πάλι τον Ελληνισμό στην νέα του περιπέτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here