«Βόμβα» Καμμένου: Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ θα είναι casus belli


Ο Πάνος Καμμένος έθεσε τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση από την κυβέρνηση όλων των προσώπων που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο πρώην εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, έκανε λόγο για «casus belli».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προειδοποίησε τον πρωθυπουργό πως αν δεν απομακρύνει τους υπουργούς (Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Βασίλης Κόκκαλης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη), το κόμμα του θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια του πρωθυπουργού.

«Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια», είπε ο Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ και σημείωσε: «Ο Κουίκ πριν έρθει στους ΑΝΕΛ πολεμούσε με κάθε τρόπο τον Τσίπρα, ενώ η Χρυσοβελώνη παρακαλούσε όλο το καλοκαίρι να τη διορίσουμε υπουργό».

Ο κ. Καμμένος συνέχισε εξαπολύοντας κριτική προς την υπουργού Τουρισμού και τον υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης λέγοντας πως «Κουντουρά και Κόκκαλης αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στην κυβέρνηση με τη συνείδησή τους. Γι’ αυτό έχει ξεκάθαρα ευθύνη ο Τσίπρας. Η Κουντουρά και ο Κόκκαλης ενώ είχαν ταχθεί δημόσια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Κόκκαλης μού έλεγε ότι είναι υποχρέωσή μου να ρίξω την κυβέρνηση με τον Παπαχριστόπουλο διαφωνώ, αλλά είναι προς τιμήν του ότι παραδίδει την έδρα του… Θα τον διαγράψω αφού ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, «υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ