Φτιάξε πανκεϊκ σε δέκα λεπτά με αυτή την πανεύκολη συνταγή!


Μοιάζουν πολύ με τις γνωστές μας τηγανίτες μόνο που είναι πιο αφράτα και δεν χρειάζεται περισσότερο από 10 λεπτά ετοιμασίας να τα απολαύσετε

ΥΛΙΚΑ (για 11 με 12 πάνκεϊκ)

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο (2 για μέσα στο μείγμα και 2 για το τηγάνι)
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. γάλα

Τι κάνουμε;

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα ή πιρούνι το αβγό και ανακατεύετε μέσα το γάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει λείο να μην μείνουν σβολάκια και ύστερα ανακατεύετε μέσα τα λιωμένο βούτυρο.

Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για ½ περίπου ώρα αν δεν βιάζεστε και όταν είναι να αρχίσετε να ετοιμάζετε το χτυπάτε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα.

Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε ένα κομματάκι βούτυρο.

Όταν λιώσει, παίρνετε με ένα φλιτζανάκι του καφέ μείγμα και το ρίχνετε μέσα στο τηγάνι. Προσοχή δεν κουνάμε το τηγάνι για να μην απλώσει το μείγμα θέλουμε να είναι πιο παχύ από κρέπα σαν τηγανίτα.

Προσέχετε κατά το τηγάνισμα μόλις βγάλει φουσκάλες στην επιφάνειά του τότε το γυρίζετε από την άλλη πλευρά για να 1-2 λεπτά να έχουν ωραίο χρώμα χρυσαφί κι από τις δύο πλευρές.

Τα πάνκεϊκ θα φουσκώσουν και θα έχουν πάχος περίπου 1 πόντο. Ψήνετε όλα τα πάνκεϊκ με τον ίδιο τρόπο και τα βγάζετε σε πιατέλα.

Σερβίρετε με ότι θέλετε μέλι – σοκολάτα λιωμένη – μερέντα ή όπως βλέπετε εδώ σοκολάτα λιωμένη με ροδέλες μπανάνας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ