Αυτά προσέχουν οι καλεσμένοι με το που μπαίνουν σπίτι σας!

Από το πάρτι γενεθλίων σας μέχρι το δείπνο στο σπίτι με τα πεθερικά σας, αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι στην εντέλεια!

Λατρεύτε να είστε οικοδεσπότες, ωστόσο στην επιθυμία σας για φιλοξενία μπαίνει φρένο το σπίτι σας και, για την ακρίβεια, η παρούσα κατάστασή του. Για να μην περάσετε την ημέρα πριν χτυπήσει το κουδούνι με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι, εμείς σας παρουσιάζουμε ποια πράγματα πρέπει να προσέξετε όταν καλείτε κόσμο στο σπίτι.

1. Kάτι να μυρίζει

Κι όμως, η διακόσμηση δεν είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι καλεσμένοι στο σπίτι σας. Αντίθετα, η πρώτη τους εντύπωση για αυτό διαμορφώνεται από τη μυρωδιά του. Φροντίστε λοιπόν να καλύψετε τυχόν άσχημες οσμές που μπορεί να αναδύονται στο χώρο εξαιτίας του μεσημεριανού σας γεύματος ή του τσιγάρου που κάνατε λίγο πριν την έλευσή τους. Κι αυτό γιατί η μύτη σας μπορεί να είναι συνηθισμένη σε αυτές τις μυρωδιές αλλά των καλεσμένων σας όχι. Για να το καταφέρετε, ανάψτε ένα αρωματικό κερί ή γεμίστε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, φλούδες πορτοκαλιού κι ένα ξυλάκι κανέλα και αφήστε αυτό το αρωματικό μείγμα να σιγοβράσει στο μάτι της κουζίνας μισή ώρα πριν την επίσημη έναρξη του πάρτι σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αρωματικά που θα βρείτε εδώ.

 

2. Τι να σας κεράσουμε;

Σίγουρα αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση που κάνετε στους καλεσμένους σας –μετά τους τυπικούς χαρετισμούς. Το πιθανότερο είναι σας ζητήσουν ένα ποτό ή κάποιο αναψυκτικό πράγμα που σημαίνει ότι το μπαρ σας πρέπει να είναι γεμάτο και καλά εξοπλισμένο. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι στο σπίτι σας πρέπει να υπάρχουν όλες οι ποικιλίες κρασιού του κόσμου: εδώ όμως θα βρείτε πώς θα φτιάξετε ένα μπαρ που θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο.

 

3. Όλα τα λεφτά λουλούδια

Τα λουλούδια είναι το μόνο διακοσμητικό είδος που πρέπει να ανανεώνεται συχνά και τακτικά σε ένα σπίτι – κι αυτό γιατί πρέπει να είναι φρέσκα. Για να μην χρειάζεται να περνάτε κάθε 2-3 μέρες από το ανθοπωλείο, προτιμήστε να αγοράσετε λουλούδια σε γλάστρες μιας και με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να τους χαρίσετε περισσότερες μέρες ζωής.

 

4. Οργανωμένα πράγματα

Μπορεί να μην προλάβατε να κάνετε γενική καθαριότητα πριν το πάρτι σας και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απαραίτητη. Αυτό που πρέπει όμως να προσέξετε είναι η ακαταστασία. Προμηθεύτειτε, λοιπόν, κουτιά αποθήκευσης και σε αυτά τοποθετήσετε όλα εκείνα τα αντικείμενα που είναι ατάκτως ριγμένα στο καθιστικό σας: από τα τηλεκοντρόλ και τα περιοδικά μέχρι τα κλειδιά και την αλληλογραφία σας. Τοποθετήστε τα όλα σε ένα σημείο και θα δείτε το χώρο σας να «ανοίγει» και να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους καλεσμένους σας. Μην μείνετε στο καθιστικό, όμως, κάντε το ίδιο και στο χωλ σας. Αν θέλετε να πιάσετε ξεσκονόπανο, όμως, εδώ θα δείτε πώς θα καθαρίσετε το καθιστικό σας σε λιγότερο από 15 λεπτά.

 

5. Φύγαμε για (το) μπάνιο!

Το ότι το μπάνιο σας πρέπει να είναι καθαρό όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι σας, σίγουρα δε χρειάζεται να σας το πούμε εμείς. Ωστόσο, λίγο πριν ανοίξετε την πόρτα του στους καλεσμένους, φροντίστε να βάλετε στο μπάνιο σας καθαρές πετσέτες, να ανανεώσετε το σαπούνι και να αφήσετε έξτρα χαρτί υγείας. Κι αν θέλετε να φτιάξετε (ωραία) ατμόσφαιρα, μην ξεχάσετε να ανάψετε ένα αρωματικό κερί!

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ