Η Κίνα αξιώνει τη μη συμμετοχή ξένων εταιρείων στο πρόγραμμα υποβρυχίων της Ταϊβάν


Η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας Hua Chunying εμφανίζεται να έχει εκφράσει την αντίθεσή της χώρας της στη συμμετοχή ξένων εταιρειών στο εγχώριο πρόγραμμα υποβρυχίων της Ταϊβάν.

Η ίδια παρουσιάζεται επιπλέον να έχει ζητήσει τη συμμόρφωση των εταιρειών με τη κινεζική πολιτική, μεταδίδει το «Rivista Italiana Difesa». Η Ταϊβάν διατηρεί σήμερα τέσσερα ενεργά υποβρύχια, εκ των οποίων τα δύο είναι ικανά μόνο για εκπαιδευτική χρήση και έχουν παραχθεί την εποχή του Β’ Π.Π.

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, ενδιαφέρον για το πρόγραμμα έχουν δείξει τουλάχιστον έξι εταιρείες: δύο αμερικανικές, δύο ευρωπαϊκές, μία ιαπωνική και μία ινδική. Οι ευρωπαϊκές προσφορές είναι πιθανόν να προέρχονται από τις Naval Group, TKMS ή SAAB Kockums. Η τελευταία θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνολογία AIP. Οι δύο αμερικανικές εταιρείες θεωρούνται οι Lockheed Martin και General Dynamic, με τη δεύτερη να μπορεί να προσφέρει το σύστημα μάχης AN/BYG-1. Η ιαπωνική εταιρεία πιστεύεται ότι είναι η κοινοπραξία Mitsubishi – Kawasaki, που θα μπορούσε να προτρέψει πρώην μηχανικούς της να πάνε για εργασία στην Ταϊβάν. Στόχος είναι η ναυπήγηση οκτώ υποβρυχίων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ