5 τρόποι για να νιώθεις τέλεια κάθε μέρα


Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολυτέλεια από το να είμαστε και να νιώθουμε καλά! Όμως αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα καλών γονιδίων και τύχης. Ό,τι κάνουμε σήμερα μπορεί να επηρεάσει το πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός μας αύριο ή στο μέλλον. Με αυτές τις μικρές αλλαγές που σου προτείνουμε θα βελτιώσεις την υγεία και τη διάθεσή σου, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και θα νιώθεις έτοιμη να αδράξεις τη μέρα, κάθε μέρα!

Φρόντισε την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας
Το γαστρεντερικό σύστημα αποτελεί ένα πολύ βασικό παράγοντα τη συνολικής υγείας. Ο στόχος είναι να διατηρούμε την ισορροπία ανάμεσα στα καλά και τα επιβλαβή βακτήρια της εντερικής χλωρίδας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας σε προβιοτικά, είτε παίρνοντας ένα συμπλήρωμα -πάντα αφού συμβουλευτούμε το γιατρό μας- είτε επιλέγοντας τροφές που είναι πλούσιες σε προβιοτικά, όπως το κεφίρ, τα εμπλουτισμένα γιαούρτια, τα τουρσιά.

Βρες έναν τρόπο να αντιμετωπίζεις το στρες
Είναι πια διαπιστωμένο ότι το στρες θέτει αποδυναμώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Βάζοντας στην καθημερινότητά μας κάποια δραστηριότητα που μας βοηθάει να το ελέγξουμε, όπως γιόγκα, διαλογισμό, ένα περίπατο στη φύση ή ό,τι άλλο σε κάνει να χαλαρώνεις, θα βοηθήσουμε σημαντικά τόσο τη διάθεση όσο και την υγεία μας.

Μείωσε τη ζάχαρη που καταναλώνεις
Δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς ότι η ζάχαρη δεν σου κάνει καλό -το ξέρεις ήδη! Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι δεν μιλάμε μόνο για τη γνωστή λευκή ζάχαρη που είτε προσθέτουμε στα ροφήματα και τα γλυκά είτε βρίσκεται “κρυμμένη” μέσα σε πολλές τυποποιημένες τροφές. Ακόμα και τα σάκχαρα που περιέχονται στους φυσικούς χυμούς και τα φυσικά γλυκαντικά μπορούν να έχουν αρνητικές συνέπειες όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Ο,τιδήποτε αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, καλό είναι να περιορίζεται!

Κοιμήσου καλά
Όσο κι αν θέλεις να δεις ένα ακόμα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς στο Netflix, είναι καλύτερο για τον οργανισμό σου να κλείσεις το φως και να κοιμηθείς ότι έρθει η ώρα που συνήθως πέφτεις για ύπνο. Κατά τη διάρκειά του ο οργανισμός σου επιδιορθώνει τις φθορές του!

Μείωσε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνεις
Ένα ποτό μια στο τόσο δεν είναι και τόσο κακό, όμως η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα της φλεγμονής στο σώμα. Γι’ αυτό είναι καλό να αποφεύγεται.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ