Πάτρα: Ομόφωνα ένοχος ηλικιωμένος για ασέλγεια σε 9χρονη – «Η κόρη μου λέει ψέματα» είπε η μητέρα


Αίσθηση προκάλεσε η στάση της μητέρας της ανήλικης που υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο που κατηγορείται για ασέλγεια

Ο ηλικιωμένος επισκεπτόταν το σπίτι των παππούδων της 9χρονης σε χωριό της Ηλείας και προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί έπειτα από καταγγελία που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με την 9χρονη να περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η υπόθεση εκδικάστηκε χθες Τετάρτη (8/11) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών όπου κατέθεσαν ως μάρτυρες κοινωνικοί λειτουργοί που εξέτασαν το παιδί και κατέθεσαν πως τους είπε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας τη θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση της μητέρας της ανήλικης που αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της κόρης της. Η μητέρα της 9χρονης κατέθεσε στο δικαστήριο πως «η κόρη μου λέει ψέματα» ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο λέγοντας πως δεν δώσει τέτοια δείγματα. Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και η κόρη του, η οποία ανέφερε ότι η οικογένειά της και η οικογένειας της ανήλικης είχαν δεσμούς συγγένειας πρώτου βαθμού και πως ποτέ ο πατέρας της δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος δήλωσε πως «είναι όλα ψέματα, είμαι άδικα στη φυλακή» ενώ υποστήριξε πως οι κατηγορίες σε βάρος του δεν ευσταθούν.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τις δύο πράξεις λέγοντας στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων πως «η ανήλικη ήταν ανήσυχη και φοβισμένη όταν εκμυστηρεύτηκε τα όσα είχε υποστεί και όταν έμαθε για τη σύλληψή του ένοιωσε ανακούφιση».

Το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών και που είναι ανίκανο να αντισταθεί ενώ δεν δέχθηκε να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό υπέρ του. Η συνολική ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε σε βάρος του ηλικιωμένου είναι 16 έτη. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα σε βάρος τους είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 ετών.

Τέλος σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι ηλικίας άνω των 65 ετών έχει ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής του καθώς βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στη φυλακή και αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ