Τσιτσιπάς: “Ήρθα εδώ για τον τίτλο, κατάφερα να νικήσω το είδωλο μου”


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open. Η ψυχολογία του Έλληνα τενίστα είναι στα ύψη, με τον ίδιο να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι στόχος του είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήρθε στην Αυστραλία με στόχο να κατακτήσει τον τίτλο. Έτσι δήλωσε ο Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον θρίαμβο επί του Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open.

Γι’ αυτό είμαι εδώ. Γι’ αυτό παίζω, για το τρόπαιο, για τον τίτλο. Αισθάνομαι καλά, το θέλω πάρα πολύ. Θέλω πολύ να προχωρήσω στο τουρνουά, να κάνω τον εαυτό μου και όσους με υποστηρίζουν χαρούμενους. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στο court, μου αρέσει πολύ να παίζω εδώ και θέλω μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο”, τόνισε με αυτοπεποίθηση ο Τσιτσιπάς.

Όσο για το πως ένιωσε όταν κέρδισε τον Φέντερερ, δήλωσε: “Χαρά, πραγματική χαρά. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Είναι η αρχή κάτι μεγάλου. Ένιωσα χαρά, ευτυχία. Μια μεγάλη ανακούφιση. Ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το ματς ποιντ θα μείνει στο μυαλό μου για όλη μου τη ζωή. Μου ήρθε ένα flashback της εποχής που έβλεπα τον Φέντερερ στην τηλεόραση. Κατάφερα να κλείσω το παιχνίδι και να νικήσω το είδωλό μου. Το είδωλό μου ήταν ο αντίπαλός μου“.

“Ήταν ένα καλό ξεκίνημα, πρέπει να μείνω ταπεινός. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, ένα πρώτο βήμα για κάτι πιο μεγάλο. Νιώθω ότι το παιχνίδι μου είναι σε καλό επίπεδο, έχω αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στα προημιτελικά, περιμένω πώς και πώς αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Τέλος, για το επόμενο παιχνίδι με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, τόνισε: “Αν καταφέρω να διατηρήσω την ίδια αυτοσυγκέντρωση, ίδια υπομονή, ίδια πνευματική δύναμη, θέληση για μάχη, είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλά”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ