Τσιτσιπάς: Δάκρυα χαράς μετά την ιστορική νίκη – «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο»


Είναι με διαφορά η πιο μεγάλη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού τένις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όχι απλά πέρασε στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ, αλλά το έκανε απέναντι στον καλύτερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-1, πραγματοποιώντας χωρίς υπερβολή τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του.

Εξαρχής φάνηκε ότι οι δύο αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι όσο κι αν αυτό φαντάζει παράξενο. Ο Φέντερερ, που πήγε στη Μελβούρνη ως φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά, πήρε το πρώτο σετ πολύ δύσκολα στο τάι μπρέικ.

Και το δεύτερο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες του τάι μπρέικ, αυτή τη φορά υπέρ του Τσιτσιπά. Μετά ήρθε η ώρα του μπρέικ για το 7-5 στο τρίτο και ξανά στο τάι μπρέικ, ήρθε η κατάκτηση του τέταρτου σετ για τον 20χρονο αθλητή μας και η μεγάλη νίκη.

Όποιος είδε τον αγώνα θα διαπίστωσε ότι ο Στέφανος έκανε το τέλειο παιχνίδι. Δεν έχασε ποτέ την αυτοκυριαρχία του και είχε απαντήσεις σε κάθε τέχνασμα του πολύπειρου Φέντερερ. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν «έφαγε» ούτε ένα μπρέικ σε όλο τον αγώνα, πράγμα πρωτόγνωρο, ενώ είχε σαφώς λιγότερα λάθη από τον μεγάλο αντίπαλό του.

Μόλις τελείωσε το ματς που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, η οικογένεια του Έλληνα ξέσπασε σε κλάματα, ενώ με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του και ο μεγάλος νικητής.

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, να παίξω κόντρα στον Φέντερερ σε ένα Γκραν Σλαμ. Ο Ρότζερ είναι θρύλος και μετά τη νίκη μου, νομίζω είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη Γη» δήλωσε ο Τσιτσιπάς στην καθιερωμένη συνέντευξη προς το κοινό, ενώ αυτή τη στιγμή πολιορκείται απ’ όλα τα μεγάλα δίκτυα του κόσμου για μία κουβέντα.

Οι τυχεροί Έλληνες που βρέθηκαν μέσα στη Rod Laver Arena το γιόρτασαν με την ψυχή τους, ενώ ακόμη περισσότεροι πανηγύρισαν έξω απ’ αυτήν, στις γιγαντοοθόνες, όχι τόσο κόσμια είναι η αλήθεια…

Φυσικά, το ταξίδι του Στέφανου δεν σταματά εδώ. Σε λιγότερες από 48 ώρες έχει να δώσει τον προημιτελικό, με αντίπαλο τον Ισπανό Μπαουτίστα, ο οποίος είναι νούμερο 22 στην παγκόσμια κατάταξη. Αν και πρόκειται για ντέρμπι, θεωρητικό φαβορί είναι ο Έλληνας, που βρίσκεται νο. 14.

Πηγή: diaforetiko.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ