Βοιωτία: Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση


Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης

Το κλίμα είναι «βαρύ» στη Βοιωτία, μετά τον θάνατο ενός 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από καταδίωξη που ξεκίνησε από την Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι.

Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα, καθώς η βολίδα παρέμεινε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ, στον νεαρό δεν διαπιστώθηκαν χτυπήματα στα πλευρά.

Ωστόσο, είχε εκδορές τριβής στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, οι οποίες ενδεχομένως να προκλήθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Τέλος, από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήλθε το όπλο στο 17χρονο.

«Ο αστυνομικός μάλλον είχε προηγούμενα», λέει ο θείος του 17χρονου Ρομά

Ενόσω το κλίμα παραμένει τεταμένο, η οικογένεια του νεαρού αναζητά απαντήσεις στα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό.

«Το παιδάκι συντηρούσε τη μάνα του και τον αδελφό του, συντηρούσε την οικογένειά του. Τον πυροβόλησε πίσω, στο κεφάλι. Ο μισός ήταν έξω από το αμάξι, πώς γίνεται να τού πάρει το όπλο; Ο δεύτερος αστυνομικός της ΟΠΚΕ, που κρατούσε την πίσω πόρτα όπου καθόταν ο αδελφός του 17χρονου, δεν είδε τίποτα. Πώς γίνεται αυτό;», αναρωτιέται ο θείος του 17χρονου Ρομά που σκοτώθηκε στη Βοιωτία, έπειτα από καταδίωξη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ