Πρόστιμα – φωτιά για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ ή έχουν ανασφάλιστα οχήματα


ΑΑΔΕ και Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζουν πρόστιμα έως και 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται περίπου 500.000 ιδιοκτήτες, οι οποίοι κινούνται χωρίς να έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους, ενώ την ίδια ώρα περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η πρώτη φάση της διασταύρωσης των στοιχείων από τις βάσεις δεδομένων που έχει η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών ώστε να διαπιστωθούν πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Τα πρόστιμα που αναμένεται να τους επιβληθούν φτάνουν ακόμη και τα 150 ευρώ!

Στη συνέχεια, αναμένεται να ακολουθήσει η δεύτερη φάση της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν τα οχήματά τους ανασφάλιστα. Αυτή η φάση θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κράτος θα εισπράξει περίπου 300 εκατ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες που δεν περνούν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους, ενώ περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ θα εισπραχθούν από εκείνους που τα κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς τα επιπλέον παράβολα σε ΚΤΕΟ λόγω καθυστέρησης αλλά και τα παράβολα ελέγχου ενώ στα ανασφάλιστα το κόστος ασφάλισης και το συνολικό ποσό ανεβαίνει πολύ πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ.

Πρόστιμα 150 ευρώ για ΚΤΕΟ

Τα πρόστιμα των 150 ευρώ για όσους δεν περνούν από ΚΤΕΟ είναι μια λυπητερή ιστορία καθώς ενώ υπάρχει η σχετική νομοθεσία συνεχώς αναβάλλεται. Μάλιστα την τελευταία φορά η επιβολή των προστίμων για τους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων αναβλήθηκε τον Μάρτιο του 2018 με το νόμο 4530 (άρθρο 55) για τον Οκτώβριο του ίδιου έτους που επίσης δεν εφαρμόστηκε.

Οι παραβάτες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω (μέσω e-mail) για την επιβολή των προστίμων 150 ευρώ. Ωστόσο πέραν του προστίμου των 150 ευρώ οι παραβάτες ιδιοκτήτες πέραν του κόστους ελέγχου θα πληρώσουν και επιπλέον χαράτσι από 16 έως 65 ευρώ ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης.

Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης το επιπλέον πρόστιμο είναι 16 ευρώ, για μέχρι 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 65 ευρώ.

Πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ στα ανασφάλιστα

Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

– 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 cc
– 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 cc και άνω
– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 cc
– 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 cc και άνω

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ