Τσιτσιπάς: Νίκησε τον βασιλιά (Φέντερερ) και γίνεται κατά πολύ πλουσιότερος


«Δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά…» τραγουδάει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, όμως, στην περίπτωση της μεγαλύτερης νίκης στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπα, είναι… και τα δύο!

Και αυτό, καθώς, μετά τη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open, ο Έλληνας τενίστας ενίσχυσε τον τραπεζικό του λογαριασμό με 460.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα χρηματικά έπαθλα που δίνει το τουρνουά, σε ενδεχόμενη πρόκρισή του στα ημιτελικά ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα διπλασιάσει τα κέρδη του στη Μελβούρνη (920.000 δολάρια).

Κι αν προχωρήσει ακόμη περισσότερο, θα κερδίσει μια περιουσία, αφού ο φιναλίστ εισπράττει 2,1 εκατομμύρια δολάρια και ο νικητής 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τσιτσιπάς στη μικρή επαγγελματική του καριέρα του έχει κερδίσει μέχρι τώρα (μόνο από τους αγώνες) 2.952.113 δολάρια, από τα οποία τα περισσότερα κατά την περσινή εκπληκτική σεζόν.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς περιμένει τον Ισπανό, Νο 24 στην παγκόσμια κατάταξη, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, με τον οποίο θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open. Ο Μπαουτίστα απέκλεισε τον Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς στον προηγούμενο γύρο με 3-2 σετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος Ισπανός τενίστας μέσα στο 2019 μετράει ήδη πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, πιστοποιώντας την εξαιρετική αγωνιστή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο αγώνας θα διεξαχθεί ή την Τρίτη (22/1/2019) ή την Τετάρτη (23/1/2019).

Νωρίτερα την Κυριακή, βέβαια, ο Τσιτσιπάς έκανε το μέχρι χθες… αδιανόητο: νίκησε τον κορυφαίο ίσως τενίστα όλων των εποχών, τον σπουδαίο Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ. Ο 20χρονος Έλληνας νίκησε τον κάτοχο 20 major και νικητή στο Αυστραλιανό Open τις δύο τελευταίες χρονιές, ενώ εκείνος όδευε για την έβδομη κατάκτηση, που θα συνιστούσε ρεκόρ.

Λίγες ημέρες αφότου είχε ηττηθεί στο Hopman Cup στο Περθ, ο Τσιτσιπάς είχε πάνω-κάτω τις ίδιες πιθανότητες και στο πιο υψηλό επίπεδο, αυτό ενός τουρνουά Grand Slam. Ο 37χρονος Ελβετός δεν υποτίμησε τον αντίπαλό του, έπαιξε καλά, όμως ο Τσιτσιπάς απέδειξε γιατί πριν από την έναρξη του τουρνουά βρισκόταν μόνο 12 θέσεις πίσω από τον Φέντερερ στην κατάταξη της ATP (3 έναντι 15).

Μετά το τέλος του αγώνα τους και την εκπληκτική νίκη με 3-1 σετ, κέρδισε ήδη δύο θέσεις. Συγκινημένος, ο 20χρονος τενίστας τόνισε ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει αυτά που νιώθει, λίγα λεπτά αφού είχε τελειώσει ο νικηφόρος αγώνας.

Για την ιστορία, ο Τσιτσιπάς επικράτησε -και μάλιστα με ανατροπή- του Φέντερερ με 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)! Δεν έκρυψε, δε, ότι έχει για ίνδαλμα τον Φέντερερ από την ηλικία των έξι ετών!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ