Μαθητές στις ΗΠΑ χλεύασαν Αμερικανό βετεράνο πολέμου (vid)


Ένα καθολικό σχολείο στο Κεντάκι καταδίκασε μια ομάδα μαθητών του, πολλοί εκ των οποίων φορώντας κόκκινα καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again», («Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά») εμφανίζονται να χλευάζουν και να παρενοχλούν έναν αυτόχθονα Αμερικανό βετεράνο του Πολέμου του Βιετνάμ, σε ένα περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο και το οποίο έγινε viral το Σάββατο.

Οι μαθητές από το ιδιωτικό, καθολικό λύκειο αρρένων του Κόβινγκτον στο βόρειο Κεντάκι βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή για να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση ενάντια στην άμβλωση, όταν κινηματογραφήθηκαν να περικυκλώνουν τον Νέιθαν Φίλιπς και να χλευάζουν τον αυτόχθονα Αμερικάνο, καθώς εκείνος τραγουδούσε και έπαιζε τύμπανο.

Ένας έφηβος συγκεκριμένα φαίνεται να στέκεται μπροστά στον Φίλιπς, να τον κοιτάζει επίμονα στο πρόσωπο χαμογελώντας. Συμμαθητές του, πολλοί φορώντας το κόκκινο καπέλο «MAGA» – με το σύνθημα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον επευφημούσαν και φώναζαν «χτίστε το τείχος, χτίστε το τείχος», είπε ο Φίλιπς.

Το βίντεο αναρτήθηκε και κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο από τους οργανωτές μιας ξεχωριστής πορείας αυτοχθόνων που έγινε επίσης την Παρασκευή.

Source: Outrage after teens appear to mock Native American from metro Detroit by WXYZ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ