Γάζα: Αναφορές για επίθεση των IDF και νεκρούς στο ινδονησιακό νοσοκομείο  – Συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός 4ημερών, για απελευθέρωση ομήρων λέει η Χαμάς


Συνεχίζει το Ισραήλ να βομβαρδίζει, προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και κατοικημένες περιοχές στη Γάζα επεκτείνοντας τις φονικές επιχειρήσεις του και στο νότιο τμήμα ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 13.000 τους νεκρούς Παλαιστίνιους.

Να σημειωθεί πως τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από απευθείας ισραηλινά πλήγματα στο ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Γάζα: 31 νεογνά παλεύουν με λοιμώξεις

Πληρώματα ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου απομάκρυναν 31 πρόωρα βρέφη από το νοσοκομεία Σίφα, αφού υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ, όπως ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος στη σελίδα της στο Facebook.

Γάζα: Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι βρέθηκε σήραγγα της Χαμάς στο Αλ Σίφα

Την ίδια ώρα ο Mounir el-Boursh, διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Γάζας, απέρριψε τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι βρήκε μια σήραγγα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, μιλώντας για «καθαρό ψέμα«.

Η Χαμάς στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων, ωστόσο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία.

Η απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα

Η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων, ωστόσο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία αυτή μιλώντας στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet –την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ–, τονίζοντας πως δεν συνήφθη τέτοια συμφωνία.

Σύμφωνα με την Αλ Γαντ, ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε πως η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 11:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και προβλέπει επίσης την αποφυλάκιση περίπου 150 γυναικών και παιδιών που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

«Βαθύτατα σοκαρισμένος» ο Αντόνιο Γκουτέρες από τα πλήγματα σε δύο σχολεία του ΟΗΕ

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε ότι είναι «βαθύτατα σοκαρισμένος» από το γεγονός ότι δύο σχολεία του ΟΗΕ δέχθηκαν πλήγματα μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, με συνέπεια τον θάνατο ή τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών -καθώς αναζητούσαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σε όλη τη Γάζα, εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων. Διαβεβαιώνω ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι απαραβίαστες», ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στους μαχητές της Χαμάς, που διοικούν τη Γάζα, προκαλεί «έναν συγκλονιστικό και απαράδεκτο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων», καλώντας για την ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ