Χαμάς: «Είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας» – Θα απελευθερωθούν 50 έως 100 αιχμάλωτοι

Ο αρχηγός της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ

Οι αξιωματούχοι της Χαμάς είναι «κοντά στην επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας» με το Ισραήλ και η ομάδα έδωσε την απάντησή της στους μεσολαβητές του Κατάρ, είπε ο Ισμαήλ Χανίγιε σε δήλωση που κοινοποίησε στο Reuters ο βοηθός του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι πιστεύει ότι μια συμφωνία πλησιάζει. «Είμαστε πιο κοντά τώρα από ό,τι ήμασταν πριν», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι για μια συμφωνία που στοχεύει στην απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και μια παύση των μαχών που θα επέτρεπε την πολύ αναγκαία βοήθεια στη Γάζα.

Δύο πηγές εξοικειωμένες με τις συνομιλίες για εκεχειρία είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια δοκιμαστική συμφωνία περιλαμβάνει μια πενθήμερη εκεχειρία, που αποτελείται από κατάπαυση του πυρός στο έδαφος και περιορισμούς στις ισραηλινές αεροπορικές επιχειρήσεις στη νότια Γάζα.

Σε αντάλλαγμα, από 50 έως 100 κρατούμενοι που κρατούνται από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ –μια ξεχωριστή παλαιστινιακή μαχητική ομάδα– θα απελευθερωθούν. Θα περιλαμβάνουν Ισραηλινούς πολίτες και αιχμαλώτους άλλων εθνικοτήτων, αλλά όχι στρατιωτικό προσωπικό.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ