Ισραηλινές πηγές: Η Χαμάς θα απελευθερώσει 50 ομήρους για 4 ημέρες εκεχειρίας

Όπως φαίνεται το Ισραήλ με τη Χαμάς βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για απελευθέρωση των ομήρων

Όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές, η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων, με τον όρο να τηρηθεί εκεχειρία τεσσάρων ή πέντε ημερών.

Δεν ξεκαθαρίζεται αν μεταξύ των ομήρων που θα απελευθερωθούν θα είναι μόνο αλλοδαποί ή και Ισραηλινοί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα απελευθερώνονται 10 όμηροι την ημέρα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ προβλέπεται ότι για 6 ώρες την ημέρα το Ισραήλ δεν θα πετάει drones πάνω από τη Γάζα.

Επίσης, θα απελευθερωθούν και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, εφόσον αυτοί δεν έχουν καταδικαστεί για δολοφονία.

Ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή αμάχων στη βόρεια Γάζα, αφού θα επιχειρεί εκεί, ενώ ξεκαθαρίζει ότι στο τέλος της εκεχειρίας, θα ξεκινήσει ξανά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Νετανιάχου: «Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα για τους ομήρους»

«Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνοντας λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την οργάνωση Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας.

«Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ